ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΔύσκολο και το… ευνοϊκό σενάριο της βάσης για τα Τμήματα της Αιτωλοακαρνανίας

Δύσκολο και το… ευνοϊκό σενάριο της βάσης για τα Τμήματα της Αιτωλοακαρνανίας

Δύσκολο και το… ευνοϊκό σενάριο της βάσης για τα Τμήματα της Αιτωλοακαρνανίας

Το νέο σύστημα για την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (Ε.Β.Ε.) στα Πανεπιστήμια της χώρας είναι πλέον νόμος του κράτους. Αυτή η βάση θα προκύπτει από το μέσο όρο των επιδόσεων των υποψηφίων σε κάθε επιστημονικό πεδίο. Και τα ΑΕΙ μπορούν να επιλέξουν από +20% (το υψηλό) ως -20% (το χαμηλό) από την παραπάνω βάση.

Αν κάνουμε μια αναγωγή με βάση τις επιδόσεις των μαθητών στις περσινές Πανελλήνιες Εξετάσεις, τότε θα δούμε ότι στα τρία πρώτα επιστημονικά πεδία ο μέσος όρος κινούνταν από 11 έως 11,6, ενώ στο τέταρτο επιστημονικό πεδίο ο μέσος όρος κινήθηκε πιο χαμηλά στο 9,8. Βεβαίως αυτή η αναγωγή απλώς μας βοηθά να καταλάβουμε το νέο σύστημα και το τι θα είχε συμβεί πέρσι αν ίσχυε. Οι επιδόσεις των μαθητών σε επίπεδο μέσου όρου μπορεί από χρονιά σε χρονιά να αλλάξουν, αφού εξαρτώνται και από άλλους παράγοντες π.χ. τα θέματα ή φέτος οι έκτακτες συνθήκες της πανδημίας και η εκτεταμένη τηλεκπαίδευση.

Αν υποθέσει κανείς ότι τα τμήματα της Αιτωλοακαρνανίας επιλέγουν το χαμηλότερο συντελεστή, το -20%, τότε με βάση τις περσινές βαθμολογίες θα είχαν ως: 8,9 στο πρώτο επιστημονικό πεδίο, 9,1 στο δεύτερο, 9,3 στο τρίτο και 7,9 στο τέταρτο. Η υψηλότερη βάση στα Τμήματα της Αιτωλοακαρνανίας ήταν 8.100 στο Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας του Αγρινίου.

Είναι δεδομένο ότι τα τμήματα τα Αιτωλοακαρνανίας με τα περσινά δεδομένα θα υποδέχονταν ελάχιστους φοιτητές. Εμείς απλά θα σας θυμίσουμε τις περσινές βάσεις τους και τα συμπεράσματα δικά σας…

ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΑΓΡΙΝΙΟ) 4.575

ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΑΓΡΙΝΙΟ) 8.100

ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ (ΑΓΡΙΝΙΟ)3.475

ΙΣΤΟΡΙΑΣ – ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ (ΑΓΡΙΝΙΟ) 7.800

ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ, ΑΛΙΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ (ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ) 1.025

ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΒΙΟΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ (ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ) 875

ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ (ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ) 1.700

Εφημερίδα Συνείδηση

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr