ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΔύσκολες εποχές για ελληνορθόδοξους, στην Αθήνα κι όχι μόνο!

Δύσκολες εποχές για ελληνορθόδοξους, στην Αθήνα κι όχι μόνο!

Δύσκολες εποχές για ελληνορθόδοξους, στην Αθήνα κι όχι μόνο!

Δύσκολες εποχές για ελληνορθόδοξους, στην Αθήνα κι όχι μόνο!

Έχει μείνει άφωνη η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων με το συμβάν χθες στον Άγιο Παντελεήμονα στο κέντρο της Αθήνας. Ένας Άραβας (για τον οποίο ακόμη δεν έχουν μαθευτεί λεπτομέρειες) μπήκε μέσα στην εκκλησία κι άρχιζε να φωνάζει στην γλώσσα του διάφορα αφού βούτηξε το μικρόφωνο.

Κάποιοι είπαν ότι φώναξε ένα απόσπασμα από το Κοράνι αλλά αυτό μικρή σημασία έχει. Να φανταστεί μόνο κανείς τι… πολυπολιτισμός θα συνέβαινε αν κάποιος χριστιανός έμπαινε μέσα σε τζαμί κι έκανε κάτι παρόμοιο, όχι στην Αλγερία αλλά εδώ στην Ελλάδα!

Το ζήτημα είναι πως όλο και δυσκολεύει το να είσαι ελληνορθόδοξος, ακόμη και στην Ελλάδα. Διάφορες φυλές δικαιωματιστών κατάφεραν να θρέψουν ρατσισμό σε βάρος των ντόπιων, με πιο χαρακτηριστικό αποτέλεσμα το ότι περίπου το 90% των βανδαλισμών σε λατρευτικούς χώρους γίνεται σε βάρος ελληνικών ορθόδοξων ναών και νεκροταφείων κάθε χρόνο!

Σε όλα αυτά πρέπει να προστεθεί κι ένας ακόμη παράγοντας, αυτός που μας κάνει πλέον να μιλάμε για “ελληνορθόδοξο” θέμα. Το γεγονός ότι η… άλλη Ορθοδοξία, η ρωσική, που θέλει τα πρωτεία από το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως εδώ και αιώνες ώστε να καταστεί η Τρίτη Ρώμη, πλέον χρησιμοποιεί τις διεθνείς διενέξεις για τους δικούς της σκοπούς.

Οι Άραβες και ειδικά οι Παλαιστίνιοι, που για χρόνια θεωρούνταν “δικά μας παιδιά”, για λόγους που ανάγονται κυρίως στον Ανδρέα Παπανδρέου, είναι χαρακτηριστική περίπτωση. Χθες, ο ηγέτης τους Μ. Αμπάς είχε συναντήσεις στην Ρωσία, προχθές υπέγραψε συμφωνίες για όπλα κι εκπαίδευση στρατού με την Τουρκία.

Παράλληλα, οι σχέσεις Ρωσίας-Τουρκίας είναι πλέον γνωστές αφού η τελευταία είναι η μόνη χώρα του ΝΑΤΟ που δεν εφαρμόζει κυρώσεις ενάντια στην-κατά τα άλλα-ομόδοξή μας Ρωσία.

Παρότι εδώ και χρόνια είναι η μόνη χώρα που πουλάει όπλα στην Ουκρανία και μάλιστα δικής της παραγωγής! Μπορεί τα drones της να χτυπούν, δηλαδή, ρωσικούς στόχους αλλά μαζί οι δύο χώρες έχουν τον έλεγχο σε Συρία και Λιβύη!

Κάπως έτσι οι Ισραηλινοί στις τελευταίες τους κουβέντες με τους Τούρκους εξήγησαν ότι δεν θέλουν να “ρίξουν” στα ενεργειακά τους φίλους τους Κυπρίους ενώ, αντίθετα, ο Λαβρόφ έκανε αναφορά σε “Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου” πριν ξεκινήσει η εισβολή στην Ουκρανία και πριν φανεί ποιος πάει με ποιόν!

Ενώ η φήμη που τώρα διαψεύδει η Ρωσία για προξενείο στα Κατεχόμενα, δεν είναι τωρινή αλλά έρχεται από το 2020 και το 2021(φωτο), όταν δεν είχε στείλει η Ελλάδα “μερικά τουφέκια” στην Ουκρανία…

Γι’ αυτό λέμε, η ελληνική Ορθοδοξία θα πρέπει να είναι έτοιμη για μεγάλες μάχες στο περιβάλλον που έχουμε γύρω μας και στην περιοχή όπου Ρωσία, Τουρκία και Παλαιστίνιοι έχουν διαφορετικά συμφέροντα αλλά κι ένα κοινό: δεν είναι ανήκουν- και δεν ανήκαν ποτέ-στη Δύση, όπως ανήκει (;) η Ελλάδα.

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Δύσκολες εποχές για ελληνορθόδοξους, στην Αθήνα κι όχι μόνο!

Δείπνο Πλεύρη με Καραγκούνη και Μαρκόπουλο στο Παγκράτι

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr