ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΔύο κακές περιπτώσεις το Σαββατοκύριακο για την νεολαία μας…

Δύο κακές περιπτώσεις το Σαββατοκύριακο για την νεολαία μας…

Δύο κακές περιπτώσεις το Σαββατοκύριακο για την νεολαία μας…

Δύο κακές περιπτώσεις το Σαββατοκύριακο για την νεολαία μας…

Τα νέα παιδιά από την φύση τους θέλουν να αλλάξουν τα πράγματα, όπως από την φύση τους δεν έχουν και τα κατάλληλα εφόδια- την πείρα για παράδειγμα- να φιλτράρουν τα γεγονότα, να τα δουν αποστασιοποιημένα και ψύχραιμα.

Γι’ αυτό έχουν απεριόριστη πίστωση από όλη την κοινωνία και τα λάθη τους δεν πρέπει να τα χρεώνονται, παρά μόνο στιγμιαία. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πέφτουν θύματα στυγνής εκμετάλλευσης από κόμματα και οργανισμούς που θέλουν να τα χειραγωγήσουν για δικούς τους σκοπούς, κάθε άλλο παρά για το καλό τους. Χρέος δικό μας είναι να μην τα χαϊδεύουμε λες και είναι άβουλα όντα, να τους θυμίζουμε τα λάθη τους.

Το Σαββατοκύριακο που πέρασε συνέβησαν δύο τρομακτικά περιστατικά που είχαν πρωταγωνιστές νέους ανθρώπους, αλλοτριωμένους και παραμυθιασμένους.

Στο πρώτο, μια παρέα από κορίτσια έδωσε ραντεβού στην πλατεία Αριστοτέλους στην Θεσσαλονίκη για ξύλο κι αυτό ήταν το λιγότερο. Γύρω τους μαζεύτηκαν σχεδόν 500 νεαρά άτομα και τραβούσαν βίντεο για να το ανεβάσουν στο TikTok από την συμπλοκή. Δεν θα σταματούσαν, αν δεν επενέβαινε η Αστυνομία. Εξαχρείωση.

Στο δεύτερο περιστατικό, δύο ομάδες οπαδών βρέθηκαν στην κεντρική πλατεία της Νίκαιας και όχι μόνο σκοτώθηκαν στο ξύλο αλλά κινδύνευσαν και μικρά παιδιά στα καρότσια τους σε παρακείμενη παιδική χαρά! Έπεσαν ακόμη και φωτοβολίδες ευθείας ρίψης από πιστόλι!

Κι όμως, στη πρώτη περίπτωση τα περισσότερα νεαρά παιδιά που παρακολουθούσαν την κοριτσίστικη βία, λίγες μέρες πριν πρέπει να κατέβηκαν με το σχολείο τους στον δρόμο για να διατρανώσουν την οργή τους για “το κράτος που τα δολοφονεί”.

Στην, δε, δεύτερη περίπτωση οι-κυρίως-νεαροί χούλιγκαν είναι σίγουρο ότι πριν και μετά την “μάχη” τους βρέθηκαν σε κάποιο πέταλο πίσω από κάποιο πανό για τους πολιτικούς, τους δημοσιογράφους, την αξία της νεανικής ζωής κλπ…

Έτσι δεν γίνεται δουλειά όμως. Κάποιος πρέπει να θυμίσει στους νέους τα λάθη τους, την υποκρισία που γεννά η ασυνέπεια λόγων και έργων. Σαν αυτούς που κατηγορούν στα πανό και στις πορείες δηλαδή.

Εφημερίδα “Συνείδηση”

Όχι άλλο κρύψιμο πίσω από το “Opengov”, έλεος!

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ