ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΓια δύο ακόμη μήνες δωρεάν self test – Τι λένε οι Πρόεδροι των Φαρμακευτικών Συλλόγων της Αιτωλοακαρνανίας

Για δύο ακόμη μήνες δωρεάν self test – Τι λένε οι Πρόεδροι των Φαρμακευτικών Συλλόγων της Αιτωλοακαρνανίας

Για δύο ακόμη μήνες δωρεάν self test – Τι λένε οι Πρόεδροι των Φαρμακευτικών Συλλόγων της Αιτωλοακαρνανίας
  • Πείθονται για παράταση οι φαρμακοποιοί
  • Θετικό το κλίμα στους φαρμακοποιούς μετά την συνάντηση με το Υπουργείο Υγείας
  • Τι λένε οι Πρόεδροι των Φαρμακευτικών Συλλόγων της Αιτωλοακαρνανίας

«Λευκός καπνός» πιθανολογείται πως θα βγει μετά και την σύσκεψη του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου κατά την οποία θα συζητηθεί η πρόταση του Υπουργείου Υγείας για παράταση της διάθεσης των δωρεάν self test στους εργαζόμενους, που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι, του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, αλλά και στην ηλικιακή κατηγορία 18 με 30 ετών!

Μετά τις άστοχες δηλώσεις που υπήρξαν για το ζήτημα, οι δύο πλευρές συναντήθηκαν αντάλλαξαν απόψεις και εκκρεμεί μονάχα να εγκριθεί ή να απορριφθεί η πρόταση του Υπουργείου Υγείας από τους φαρμακοποιούς, αν και το κλίμα δείχνει θετικό ως προς την συνέχιση των δωρεάν self test από τους φαρμακοποιούς και τον μήνα Ιούλιο και τον μήνα Αύγουστο! Η τελική απόφαση που πρέπει να λάβουν οι φαρμακοποιοί θα ληφθεί τα επέμενα 24ωρα!

Ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αιτωλοακαρνανίας και μέλος του Δ.Σ. του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Θανάσης Παπαθανάσης τόνισε:

papathanasis
Ο Θανάσης Παπαθανάσης

«προχθές πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου μετά από πρόσκληση του Υπουργείου Υγείας, προκειμένου να εξετάσουμε αν μπορούμε και κατά ποιον τρόπο να συνεχίσουμε την διάθεση των δωρεάν self test κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο. Η κυβέρνηση θέλει να συνεχιστεί η διάθεση self test τους δύο αυτούς μήνες, αλλά το σημαντικό είναι ότι η πρόθεσή της είναι να μην συνεχιστεί για τους πλήρως εμβολιασμένους.

Μας ζητήθηκε τους δύο αυτούς μήνες να διαθέτουμε τα τεστ σε εργαζόμενους ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, απ’ όπου και πάλι οι πλήρως εμβολιασμένοι θα εξαιρούνται, όπως επίσης και στην ηλικιακή κατηγορία 18 έως 30 ετών, οι οποίοι δεν θα έχουν την υποχρέωση της δήλωσης του αποτελέσματος σε κάποια πλατφόρμα, όπως θα συνεχίσουν να έχουν οι εργαζόμενοι. Συνεπώς, θα υπάρχει αποσυμφόρηση στα φαρμακεία.

Η πρόταση αυτή του Υπουργείου θα μεταφερθεί στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο για να εξεταστεί. Από την πλευρά μας προτείναμε, αν ληφθεί η απόφαση για συνέχιση των δωρεάν self test να διαθέτουμε και τα τέσσερα τεστ στον εκάστοτε δικαιούχο σε μία μόνο επίσκεψη στο φαρμακείο, να τον προμηθεύουμε με τεστ για όλο τον μήνα με μια μόνο επίσκεψη, το οποίο φάνηκε να έγινε αποδεκτό από το Υπουργείο.

Ο όγκος των δικαιούχων θα είναι μικρότερος και κατ’ επέκταση μικρότερη και η πίεση στα φαρμακεία, τα οποία μοίρασαν 30 εκατ. τεστ σε 4,5 εκατ. δικαιούχους, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα μοιράζαμε τρία τεστ ανά δικαιούχο, δηλαδή παρατείναμε την συμφωνία που είχε γίνει, ώστε να καλύψουμε ολόκληρο τον μήνα Ιούνιο και γι’ αυτό την τρέχουσα εβδομάδα δίνουμε τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς. Συνεπώς καλύπτουμε όλο τον πληθυσμό για τον Ιούνιο και εκκρεμεί η απόφαση αν θα συνεχιστεί ή όχι η διάθεση για τους επόμενους δύο μήνες. Οψόμεθα…».

Ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Τριχωνίδας Αχιλλέας Κοντοπάνος ανέφερε:

kontopanos
Ο Αχιλλέας Κοντοπάνος

«απάντηση δεν έχουμε ακόμη. Προχθές έγινε μια συνάντηση εκπροσώπων του Πανελλήνιου Συλλόγου με εκπροσώπους του υπουργείου Υγείας, απ όπου ζητήθηκε από το Υπουργείο τα φαρμακεία να συνεχίσουν να διαθέτουν self test για τους επόμενους μήνες.

Ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου δεσμεύτηκε να φέρει άμεσα το θέμα στο Δ.Σ. του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και αυτό με την σειρά του να αποφασίσει αν συνεχίσουν ή όχι την διάθεση self test τα φαρμακεία.

Σύντομα θα συγκληθεί το Δ.Σ. για τη λήψη της τελικής και επίσημης απόφασης. Το κλίμα κλείνει πως θα συνεχίσουμε να παρέχουμε τεστ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα και στην ηλικιακή κατηγορία 18 έως 30 ετών».

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Κορονοϊός: 3 νέα κρούσματα στην Αιτωλοακαρνανία – 469 σε όλη την χώρα

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr