ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΔυτικη ΕλλαδαΔυτική Ελλάδα: Δωρεά – μαμούθ 3.5 εκατ. ευρώ στο νοσοκομείο «Αγ. Ανδρέας»

Δυτική Ελλάδα: Δωρεά – μαμούθ 3.5 εκατ. ευρώ στο νοσοκομείο «Αγ. Ανδρέας»

Δυτική Ελλάδα: Δωρεά – μαμούθ 3.5 εκατ. ευρώ στο νοσοκομείο «Αγ. Ανδρέας»

Μετά την αγορά και ανακαίνιση του σπιτιού του ποιητή Κωστή Παλαμά, ο ομογενής Αθανάσιος Στεφανόπουλος προχωρά, μέσω του Ιδρύματος που έχει συστήσει, στη δωρεά υπερσύγχρονου εξοπλισμού στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας» σε καινούριο κτίριο το οποίο και θα αναγείρει με δικές του δαπάνες.

Το σύνολο της δωρεάς υπολογίζεται στα 3,5 εκατομμύρια ευρώ και είναι η μεγαλύτερη που έχει γίνει ποτέ στο νοσοκομείο.

Η δωρεά περιλαμβάνει:

1. Προμήθεια εξοπλισμού και δη την εγκατάσταση ενός πλήρους συστήματος τομογραφίας εκπομπής ποζιτρονίων (PET-CT) και G-CAMERA SPECT-CT (με όλα τα παρελκόμενα).

2. Ανέγερση νέου κτιρίου 414,00τ.μ περίπου με όλες τις απαιτούμενες οικοδομικές και Η/Μ εργασίες και εγκαταστάσεις, καθώς και τη σύνδεση αυτού με το κτίριο “ΝΕΑ ΠΤΕΡΥΓΑ, ΜΕΘ-ΤΕΠ-ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ”. Συμπεριλαμβάνονται όλες οι απαραίτητες μελέτες που απαιτούνται από την κείμενη νομοθεσία, καθώς και όλες οι προβλεπόμενες άδειες οικοδομικών εργασιών και λειτουργίας του εργαστηρίου. Επιπλέον, περιλαμβάνεται και ο απαραίτητος εργαστηριακός και ξενοδοχειακός εξοπλισμός.

3. Προμήθεια όλου του αναγκαίου εξοπλισμού για το εργαστήριο Hot Lab του τμήματος PET-CT.

4. Σύστημα Διαχείρισης και Αποθήκευσης Ιατρικών Εικόνων PACS Ultima

Το συνολικό κόστος της δωρεάς εκτιμάται στα 3.561.500,00€ και θα παραδοθεί στο ΓΝΠ σε πλήρη λειτουργική κατάσταση.

Να σημειωθεί ότι το PET/CT αποτελεί ένα από τα ακριβότερα μηχανήματα στο χώρο της υγείας, δεν υπάρχει μέχρι και σήμερα στο νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα και θα εξυπηρετήσει ογκολογικούς ασθενείς οι οποίοι μέχρι τώρα ή ανέμεναν μεγάλο χρονικό διάστημα ή αναγκάζονταν να μεταβούν στην Αθήνα για την συγκεκριμένη εξέταση.

Η δωρεά του Πατρινού ευεργέτη, έγινε δεκτή κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του νοσοκομείου «Αγ. Ανδρέας».

Η απόφαση του Δ.Σ. του νοσοκομείου για την αποδοχή της δωρεάς θα αποσταλεί προς έγκριση στην 6η ΥΠΕ και στο Υπουργείο Υγείας, ώστε μετά τις σχετικές αποφάσεις να ξεκινήσουν οι διαδικασίες κατασκευής του κτιρίου και της τοποθέτησης σε αυτό του υπερσύγχρονου ιατρικού εξοπλισμού.

tempo24.news.gr

Πέθανε ο πρώην βουλευτής Άρτας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Τσιρώνης

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ