ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΘερμοΔρόμος Θέρμο – Ναύπακτος: Αλλάζει η εικόνα

Δρόμος Θέρμο – Ναύπακτος: Αλλάζει η εικόνα

Δρόμος Θέρμο – Ναύπακτος: Αλλάζει η εικόνα

Δρόμος Θέρμο – Ναύπακτος: Αλλάζει η εικόνα, όπως αναφέρει η εφημερίδα “Συνείδηση”, η οποία τονίζει πως παραμένει η αναγκαιότητα του νέου δρόμου

Αναλυτικά το δημοσίευμα: 

Δρόμος Θέρμο – Ναύπακτος: Αλλάζει η εικόναΣε εξέλιξη είναι εργασίες ασφαλτόστρωσής μεγάλων τμημάτων του δρόμου Ναυπάκτου – Θέρμου μέσω εργολαβίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

O εν λόγω οδικός άξονας λόγω των ορεινών του χαρακτηριστικών έχει «ταλαιπωρωθεί» αρκετά από τα έντονα καιρικά φαινόμενα (κατολισθήσεις, καθιζήσεις), αλλά και από την πλημμελή συντήρηση, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα μετά από καταγγελίες  διατάχθηκε ακόμη και προκαταρκτική εξέταση από τον Εισαγγελέα για την επικινδυνότητα του δρόμου.

Αυτοδιοικητικοί παράγοντες τόσο στη Ναυπακτία όσο και στο Θέρμο, έχουν επανειλημμένως τονίσει την αναγκαιότητα όχι μόνο της κατασκευής ενός νέου δρόμου, αλλά και βαριά συντήρηση του υπάρχοντος δρόμου.

Ιδίως για το δήμο Θέρμου η σύνδεση με τη Ναύπακτο πρωτίστως (και δευτερευόντως με την Ευρυτανία) παραμένει μεγάλο ζητούμενο, καθώς είναι απαραίτητος για την άρση της απομόνωσης του Θέρμου, αλλά και για την ανάπτυξη της περιοχής, τόσο σε επίπεδο θρησκευτικού και εναλλακτικού τουρισμού, δεδομένου ότι οι επισκέπτες από Πάτρα, Αθήνα κλπ., θα διευκολύνονταν περισσότερο αν υπήρχε ένας πιο σύγχρονος δρόμος.

Εξάλλου, μετά τα πρόσφατα στοιχεία της απογραφής, όπου το Θέρμο φαίνεται να παρουσιάζει μείωση πληθυσμού κατά 30% περίπου, οι οδικές υποδομές της περιοχής καθίστανται απόλυτη προτεραιότητα για να μπει φρένο στο μαρασμό της περιοχής.

Στην παρούσα φάση πάντως μέσω της εργολαβίας που «τρέχει» η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, βελτιώνεται η εικόνα του δρόμου, σε μια εποχή μάλιστα που η επισκεψιμότητα της περιοχής λόγω των καλοκαιρινών διακοπών αυξάνεται. Ωστόσο αυτό κάθε άλλο παρά αναιρεί την αναγκαιότητα για το μεγάλο στόχο, ένα νέο δρόμο μεταξύ Ναυπάκτου και Θέρμου.

Δημήτρη Παπαδάκη – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Δρόμος Θέρμο – Ναύπακτος: Αλλάζει η εικόνα

Δρόμος Θέρμο – Ναύπακτος: Αλλάζει η εικόναΥπουργείο Παιδείας: Ανακοινώθηκαν 8.487 μόνιμοι διορισμοί στην εκπαίδευση

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ