Δρόμος Far West

Μετ`εμποδίων η βραδινή διέλευση στην Εθνική Οδό Αντιρρίου-Ιωαννίνων

Δρόμος Far West

Ανύπαρκτος φωτισμός και διαγράμμιση δρόμων

 

Κλόκοβα(Παλιοβούνα)
Κλόκοβα(Παλιοβούνα)

Μια διαδρομή που λαμβάνει τον τίτλο της πλέον επικίνδυνης εξαιτίας του φθαρμένου οδοστρώματος, σε αρκετά σημεία χωρίς φωτισμό,δημιουργώντας δυσκολίες σε όσους διασχίζουν το σημείο είναι η Αντιρρίου-Ιωαννίνων. Την προηγούμενη εβδομάδα τρία τροχαία ατυχήματα στοίχισαν την ζωή σε συμπολίτες μας και ειδικά τις βραδυνές ώρες η σήμανση στον δρόμο είναι ελλιπέστατη καθώς η διαγράμμιση έχει εξαφανιστεί σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου. Το πρόβλημα έρχεται να συμπληρώσει η μη ύπαρξη φωτισμού σε πολλά σημεία του δρόμου με επικίνδυνες στροφές θέτοντας σε κίνδυνο τους οδηγούς που την διέρχονται. Οι “εκπλήξεις” κρύβονται σε απότομες στροφές σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου με αποτέλεσμα να χρειάζεται ετοιμότητα σε όσους την διέρχονται πρώτη φορά και δεν γνωρίζουν την επικινδυνότητα της. Στο βραδινό φωτορεπορτάζ που παρουσιάζει η “Σ” σήμερα περάσαμε από σημεία όπως η Κλόβοβα(Παλιοβούνα), Αγριλιά , λίγο πριν αλλά και μετά το Μεσολόγγι όλη η διαδρομή απαιτεί μέγιστη προσοχή από τους οδηγούς μέχρι το Αγρίνιο αλλά και σε όσους συνεχίζουν το ταξίδι τους μέχρι τα Ιωάννινα.
Οι εν λόγω φονικές παγίδες αποτελούν ένα θλιβερό στατιστικό της εθνικής οδού αφού κινδυνεύει η ζωή όσων κινούνται με τροχοφόρα οχήματα και έχει χαρακτηριστεί όλα τα χρόνια μια «ολόκληρη λακκούβα» καθιστώντας την ιδιαίτερα επικίνδυνη. Τροχαία ατυχήματα, πολλές φορές θανατηφόρα, αποτελούν τον επίλογο σε ένα οδικό δίκτυο-”φάντασμα” με θλιβερό απολογισμό τα εικονίσματα που θυμίζουν και την κατάσταση που έχει περιέλθει κατά μήκους του δικτύου. Αρκετές φορές επίσης κατά τις βραδινές ώρες, όταν υπεραστικά λεωφορεία πραγματοποιούν στάση κάποιοι επιβάτες που κατεβαίνουν και χρειάζεται να διασχίσουν τον δρόμο, με τραγικά αποτελέσματα αρκετές φορές. Το καλοκαίρι αλλά και τον Οκτώβριο δύο άνθρωποι έχασαν την ζωή τους καθώς παρασύρθηκαν από φορτηγά όταν η αποβίβαση έγινε επί της εθνικής οδού.
Η αγανάκτηση των οδηγών όλα αυτά τα χρόνια μεγάλη καθώς η διαδρομή αποτελείται από
διαλυμένη άσφαλτο σε αρκετά σημεία, χαλίκια που βγήκαν από αυτή, λακκούβες, τεράστιες ρωγμές και καθιζήσεις. Οι οδηγοί έχουν την δυνατότητα να δοκιμάσουν την

Αντιρρίου-Ιωαννίνων
Αντιρρίου-Ιωαννίνων

δική τους αντοχή και κυρίως αυτή των αυτοκινήτων τους αλλά σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου υπάρχει φθαρμένο οδόστρωμα με πρόχειρη ασφαλτόστρωση, ελλιπής σήμανση, φωτισμός που δυσχεραίνει την οδήγηση καθώς πολλές κολόνες ηλεκτροδότησης είναι εκτός λειτουργίας. Η κατάσταση δυσκολεύει σε ώρες και μέρες αιχμής, όπως τα Σαββατοκύριακα, αφού το σημείο αποτελεί πέρασμα από νταλίκες που δημιουργούν ουρές χιλιομέτρων, καθώς η προσπέραση είναι ιδιαίτερα δύσκολη στα σημεία του δικτύου. Ο χρόνος που απαιτείται πολλές φορές αντιμετωπίζεται με ιώβεια υπομονή και ιδιαίτερη προσοχή. Τα έργα στο εργοτάξιο της Ιόνιας Οδού συνεχίζονται και τμηματικά είναι έτοιμα ορισμένα σημεία του δρόμου, παρόλα αυτά ο φωτισμός είναι ανύπαρκτος. Το φωτορεπορτάζ από την διαδρομή Αντίρριο έως Αγρίνιο παρουσιάζει και το πρόβλημα που οφείλει να λυθεί πλέον με πολιτική βούληση για να μην χάνονται ανθρώπινες ζωές.

Άλκης Αποστολόπουλος

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr