ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑκτιο–ΒονιτσαΔρόμος Άγιος Νικόλαος – Λευκάδα: Υπομονή ένα μήνα

Δρόμος Άγιος Νικόλαος – Λευκάδα: Υπομονή ένα μήνα

Δρόμος Άγιος Νικόλαος – Λευκάδα: Υπομονή ένα μήνα

Δρόμος Άγιος Νικόλαος – Λευκάδα: Υπομονή ένα μήνα, σε ένα μήνα παραδίνεται ο δρόμος Άγιος Νικόλαος – Άκτιο σύμφωνα με την εφημερίδα “Συνείδηση”. Καραγιάννης: Προβλέπεται στα συμβατικά τεύχη η διακοπή κυκλοφορίας

Αναλυτικά το δημοσίευμα: 

Υπομονή για ένα μήνα συνέστησε ο υφυπουργός Υποδομών Γ. Καραγιάννης αναφορικά τον καθημερινό αποκλεισμό του δρόμου Άγιος Νικόλαος – Λευκάδα λόγω των εργασιών διαπλάτυνσης του δρόμου στο πλαίσιο της νέας διπλής οδικής σύνδεσης της Λευκάδας με τη Βόνιτσα και το Άκτιο.

Ο αποκλεισμός του δρόμου επί έξι ώρες καθημερινά έχει προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις και διαμαρτυρίες στην περιοχή της Λευκάδας και της Βόνιτσας καθώς ουσιαστικά εναλλακτική διαδρομή δεν υπάρχει.

Ο Γιώργος Καραγιάννης

Ο Γ. Καραγιάννης απαντώντας στη βουλή σε ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Ν. Παπαναστάση επικαλέστηκε λόγους ασφαλείας για τον αποκλεισμό του δρόμου, καθώς οι εργασίες που γίνονται περιλαμβάνουν και ανατινάξεις.

«Μας ζητάτε να μην κλείσουμε το δρόμο, μα, γίνονται εργασίες με ανατινάξεις. Είναι δυνατόν να επιτρέψει το Υπουργείο και οι αρμόδιες υπηρεσίες να περνούν οχήματα πέντε μέτρα μακριά;» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γ. Καραγιάννης  εξηγώντας ότι αποκλεισμός του δρόμου για τρεις ώρες (μια φορά το πρωί και μια το απόγευμα) «είναι το ελάχιστο δυνατό διάστημα προκειμένου να υπάρξει μια αυστηρή τήρηση των μέτρων ασφαλείας κατά την εκτέλεση των εργασιών, με τη χρήση εκρηκτικών».

Δεν έχουμε καμία διάθεση να ταλαιπωρήσουμε κανέναν πολίτη, ανέφερε ακόμη ο Γ. Καραγιάννης και πρόσθεσε ότι σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα, ένα ακόμη κομμάτι αφορά και τη συλλογή των υλικών που διασκορπίζονται στην οδό, ώστε μόλις δώσουμε τον δρόμο στην κυκλοφορία μετά την έλευση των τριών ωρών να είναι ασφαλής και ο δρόμος. Αν μας διαβεβαίωναν και οι υπηρεσίες του Υπουργείου μας, αλλά και ο ανάδοχος ότι αυτό θα γινόταν σε ένα δίωρο, θα το κάναμε σε ένα δίωρο.

Η ταλαιπωρία σύμφωνα με τον υφυπουργό Υποδομών θα διαρκέσει μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου καθώς έχει ζητηθεί από τον ανάδοχο να δουλεύει και Σάββατο και Κυριακή ώστε να μην καθυστερήσουν οι εργασίες.

Ο Νίκος Παπαναστάσης

Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης ζήτησε να μη συνεχιστεί η διακοπή της κυκλοφορίας στον δρόμο Αγ. Νικόλαος – Λευκάδα που σύμφωνα με τον ίδιο δεν προβλέπεται ούτε από τη Σύμβαση ούτε από την Τεχνική Περιγραφή του έργου. Υπογράμμισε ότι σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη του έργου ο ανάδοχος είναι υποχρεωμένος να διασφαλίζει ένα ρεύμα ανά κατεύθυνση, ή σε πολύ εξαιρετικές περιπτώσεις να υπάρχει ένα ρεύμα κυκλοφορίας και να γίνεται εναλλάξ το πέρασμα των αυτοκινήτων, με φωτεινούς σηματοδότες. Όμως σύμφωνα με το Γ. Καραγιάννη τα συμβατικά τεύχη του έργου προβλέπουν, τόσο στην ειδική συγγραφή υποχρεώσεων όσο και στην τεχνική περιγραφή, τη δυνατότητα διακοπής της κυκλοφορίας στις περιπτώσεις που αυτό απαιτείται.

Τέλος αναφορικά με την ολοκλήρωση του έργου ο Γ. Καραγιάννης ανέφερε ότι το τμήμα από τον Άγιο Νικόλαο ως το Άκτιο, μήκους περίπου πέντε χιλιομέτρων, θα παραδοθεί εντός του Φεβρουαρίου, ενώ το σύνολο του έργου θα παραδοθεί έως τα τέλη του 2023.

Θ. Καββαδάς: Να μη συνεχιστούν το Μάρτιο οι διακοπές κυκλοφορίας

Συνάντηση στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών είχε ο Βουλευτής Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς, με τον Υφυπουργό Γιώργο Καραγιάννη και τη Γενική Γραμματέα Υποδομών Μαρία – Έλλη Γεράρδη, προκειμένου να συζητηθεί το ζήτημα του κλεισίματος του δρόμου Άγιος Νικόλαος-Λευκάδας.

Ο βουλευτής στάθηκε στις προτάσεις του να περιοριστεί ο προβλεπόμενος χρόνος διακοπής της κυκλοφορίας, καθώς και στην επιτάχυνση των εργασιών με ενίσχυση των συνεργείων, ώστε να διασφαλιστεί ότι οι διακοπές θα γίνουν για το ελάχιστο δυνατό χρονικό διάστημα.

Σχετικά με τη συνάντηση ο βουλευτής ανέφερε: «Συμμερίζομαι απόλυτα τις διαμαρτυρίες των πολιτών και των φορέων για το σποραδικό κλείσιμο του δρόμου Άγιος Νικόλαος – Λευκάδα, γι’ αυτό και κατέθεσα σχετική ερώτηση στο Υπουργείο, ώστε να γνωρίζουν οι ιθύνοντες ότι αυτή η κατάσταση με το κλείσιμο του δρόμου για πάνω από 3 ώρες δεν πρέπει και δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Αυτό το μήνυμα μετέφερα και δια ζώσης στο Υπουργείο και θέλω να πω ότι αμέσως έγιναν ενέργειες τουλάχιστον για να επιταχυνθούν οι εργασίες. Θα δούμε τι επίδραση θα έχει αυτό στα χρονοδιαγράμματα των διακοπών κυκλοφορίας – όμως, πρέπει να είμαστε και ρεαλιστές. Πρώτον, οι διακοπές δεν θα πρέπει να συνεχιστούν πέραν της 28ης Φεβρουαρίου διότι η τουριστική περίοδος πλέον ξεκινά από το Μάρτιο, δεύτερον θα πρέπει οι εργασίες να γίνουν με απόλυτη ασφάλεια για εργαζόμενους και οδηγούς και τρίτον, το έργο δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να απενταχθεί. Θα πρέπει δηλαδή να τελειώσει μέσα στο 2023».

Δημήτρης Παπαδάκης – Εφημερίδα “Συνείδηση”

Απλήρωτοι οι παιδικοί σταθμοί – Πυρ ομαδόν σε ΕΕΤΑΑ και υπουργείο

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ