ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΖωη & ΥγειαΟ Σύλλογος Δρομέων Υγείας Αγρινίου αποθέωσε τον Γιώργο Καραΐσκο που νίκησε Μαραθώνιο και ναρκωτικά!

Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Αγρινίου αποθέωσε τον Γιώργο Καραΐσκο που νίκησε Μαραθώνιο και ναρκωτικά!

Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Αγρινίου αποθέωσε τον Γιώργο Καραΐσκο που νίκησε Μαραθώνιο και ναρκωτικά!

Με μια δυναμική και γεμάτη νοήματα ανάρτηση στον λογαριασμό του στο facebook, ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας του Αγρινίου πανηγύρισε αποθεώνοντας τον Γιώργο Καραΐσκο, τον πρώτο Έλληνα που τερμάτισε στον πρόσφατο αυθεντικό Μαραθώνιο στην Αθήνα, δίνοντας ένα ξεχωριστό μαχητικό μήνυμα.

“Χωρίς λόγια και υποσημειώσεις”, όπως αναφέρει η ανάρτηση οι δρομείς υγείας του Αγρινίου παραθέτουν τα ίδια τα λόγια του Γιώργου Καραΐσκου κάτω από την εικόνα του τερματισμού του: “Όταν τερμάτισα πρώτο φορά στο Καλλιμάρμαρο σκέφτηκα “κοίτα που ήσουν στην χρήση και πού είσαι τώρα”!

Ο 35χρονος Παναγιώτης Καραΐσκος ήταν ο πρώτος Έλληνας που τερμάτισε στον 40ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας και όμως, αυτή δεν είναι η μεγαλύτερη νίκη της ζωής του.  Είχε μπλέξει από μικρός με το χασίς και στον στρατό έμαθε και την ηρωίνη. Μετά από μία σκληρή 5ετία πήρε τη μεγάλη απόφαση να μπει σε πρόγραμμα απεξάρτησης πάντα με τη βοήθεια και την καθοδήγηση των γονέων του.

Στη συνέχεια πήγε στο ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ όπου έπρεπε να τα αλλάξει όλα: «Δεν έπρεπε να βρίζουμε και να μιλάμε με αργκό. Απαγορευόταν να καθόμαστε σταυροπόδι. Δεν επιτρεπόταν να καπνίζουμε και να πίνουμε αλκοόλ. Όλα ήταν πολύ δύσκολα», θα πει ο Παναγιώτης.

Το 2012 πήγε με παρέα να παρακολουθήσει τον τερματισμό του Μαραθωνίου στο Καλλιμάρμαρο. Εκεί, βλέποντας τους αθλητές να κλαίνε όταν τερματίζουν, αποφάσισε ότι ήθελε να τρέξει και αυτός, για να νιώσει αυτό το έντονο συναίσθημα. Την επόμενη χρονιά, έτρεξε με έναν φίλο του από το ΚΕΘΕΑ.

Εκκρεμούσε από το παραβατικό παρελθόν του το δικαστήριο για εμπορία να ναρκωτικών, εκεί εξιστόρησε τη ζωή του στους δικαστές οι οποίοι συγκινήθηκαν από τον αγώνα που έδινε με τους δαίμονες του και τον αθώωσαν.

Ο 40ος Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας ήταν για εκείνον μία τεράστια νίκη σε μία κινηματογραφική ζωή.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αγρινίου για την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ