ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΚοινωνικα ΝεαΔράσεις ενάντια στην έμφυλη βία στο Αγρίνιο: Συμβολικός αγώνας μπάσκετ την Παρασκευή

Δράσεις ενάντια στην έμφυλη βία στο Αγρίνιο: Συμβολικός αγώνας μπάσκετ την Παρασκευή

Δράσεις ενάντια στην έμφυλη βία στο Αγρίνιο: Συμβολικός αγώνας μπάσκετ την Παρασκευή

Δράσεις ενάντια στην έμφυλη βία, μεταξύ των οποίων ένας συμβολικός αγώνας μπάσκετ θα πραγματοποιηθούν στο Αγρίνιο την 25η Νοεμβρίου.

Η 25η Νοεμβρίου έχει καθιερωθεί ως Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας Κατά των Γυναικών. Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα και στo πλαίσιο ευαισθητοποίησης της κοινότητας απέναντι στην έμφυλη βία, ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας και των Παιδιών της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου διοργανώνει τις εξής δράσεις:

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που υπογράφει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κώστας Καλαντζής, την Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 11:00 έως 13:00, στην πλατεία Δημοκρατίας, σε συνεργασία με το Αυτοτελές Γραφείο Αντιμετώπισης  Ενδοοικογενειακής βίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ακαρνανίας, θα διανεμηθεί έντυπο πληροφοριακό υλικό, καθώς και ο οδηγός απόδρασης από την έμφυλη βία, ο οποίος περιλαμβάνει τα βήματα φυγής από μια κακοποιητική σχέση.

Το απόγευμα της 25ης Νοεμβρίου 2022, με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Αγρινίου, θα «σκοράρουμε ενάντια στη γυναικεία κακοποίηση», σ’ έναν συμβολικό αγώνα μπάσκετ, με τη συμμετοχή παλαίμαχων καλαθοσφαιριστών, ο οποίος θα λάβει χώρα στο Κλειστό Γυμναστήριο Αγρινίου (Αερογέφυρα), στις 19:00.

Από τις 23 έως και 25 Νοεμβρίου 2022 θα φωταγωγηθεί συμβολικά το κτίριο του Δημοτικού Συμβουλίου (πρώην Τράπεζα της Ελλάδος), με πορτοκαλί χρώμα, το οποίο έχει διεθνώς καθιερωθεί τιμητικά για την επετειακή αυτή ημέρα.

Αγρίνιο: Η ταινία του Σπίλμπεργκ The Fabelmans θα προβάλλεται από 24/11 στον κινηματογράφο “Άνεσις”

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ