ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΔεν «δουλεύεται» ο τουρισμός και μοιραία οι «γαλάζιες σημαίες» λιγοστεύουν

Δεν «δουλεύεται» ο τουρισμός και μοιραία οι «γαλάζιες σημαίες» λιγοστεύουν

Δεν «δουλεύεται» ο τουρισμός και μοιραία οι «γαλάζιες σημαίες» λιγοστεύουν

Ανεξαρτήτως όσων ισχυρίζεται ο δήμος Ναυπακτίας για την αφαίρεση της «γαλάζιας σημαίας» από την παραλία της «Ψανής» στη Ναύπακτο, η ουσία είναι ότι άλλα περιμέναμε και άλλα βλέπουμε.

Εδώ και πολλά χρόνια οι «γαλάζιες σημαίες» στην Αιτωλοακαρνανία ήταν τρεις: Κρυονέρι, Κάτω Βασιλική και Ψανή. Και η προσδοκία ήταν κάποια στιγμή οι τρεις να γίνουν πέντε, οι πέντε οκτώ, οι οκτώ έντεκα και πάει λέγοντας… Αντ’ αυτού έγιναν δύο «γαλάζιες σημαίες»! Φυσικά η «γαλάζια σημαία» δεν σημαίνει τα πάντα, ούτε όμως και τίποτα… Δεκάδες παραλίες της Αιτωλοακαρνανίας έχουν επίσης εξαιρετικά νερά και προσελκύουν πολύ κόσμο κάθε καλοκαίρι.

Η «γαλάζια σημαία» όμως σημαίνει ύπαρξη υποδομών, ύπαρξη οργάνωσης, σημαίνει ότι κάποιοι δουλεύουν «από πίσω» για να βελτιώσουν τα πράγματα. Ποιος αλλιώς θα διεκδικήσουμε κάτι παραπάνω από την πίτα του τουρισμού; Όταν λοιπόν οι «γαλάζιες σημαίες» δεν αυξάνονται, αλλά μειώνονται, σημαίνει πως ό,τι γίνεται για την προώθηση του τουρισμού στην περιοχή, γίνεται αποσπασματικά και χωρίς οργάνωση.

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr