ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΔώστε λύση επιτέλους-Σχεδόν τέσσερις ώρες περίμεναν χθες στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου για να εμβολιαστούν

Δώστε λύση επιτέλους-Σχεδόν τέσσερις ώρες περίμεναν χθες στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου για να εμβολιαστούν

Δώστε λύση επιτέλους-Σχεδόν τέσσερις ώρες περίμεναν χθες στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου για να εμβολιαστούν

Νέες εμβολιαστικές γραμμές με ουρές και καθυστερήσεις

Δώστε λύση επιτέλους

Σχεδόν τέσσερις ώρες περίμεναν χθες στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου για να εμβολιαστούν

Δια πυρός και σιδήρου προκύπτει η πολυπόθητη επιτάχυνση του εμβολιαστικού προγράμματος. Με το βάρος της λειτουργίας νέων εμβολιαστικών γραμμών να πέφτει στις πλάτες των Νοσοκομείων Αγρινίου και Μεσολογγίου, χωρίς όμως να έχει υπάρξει η ανάλογη πρόνοια για την επαρκή στελέχωση των νέων εμβολιαστικών γραμμών, που τέθηκαν σε λειτουργία από χθες.

Μπορεί χθες η Αιτωλοακαρνανία να κατέγραψε ρεκόρ εμβολιασμών καθώς σε όλα τα εμβολιαστικά κέντρα της περιοχής σημειώθηκαν για πρώτη φορά πάνω από 1.000 εμβολιασμοί, ωστόσο αυτό συνέβη με τους ανθρώπους των Νοσοκομείων να δίνουν ένα τιτάνιο αγώνα για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στο μεγάλο όγκο των εμβολιαστικών ραντεβού και με τους πολίτες, που προσήλθαν για να εμβολιαστούν να έρχονται αντιμέτωποι με μεγάλες ουρές και καθυστερήσεις.

Στο Νοσοκομείο Αγρινίου, που προστίθενται πέντε νέες εμβολιαστικές γραμμές (4 Pfizer και 1 J&J) κατά τις πρωινές ώρες χθες παρατηρήθηκαν ουρές, ωστόσο η κατάσταση γρήγορα ομαλοποιήθηκε. Στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου, όμως όπου προστίθενται στις δύο υπάρχουσες άλλες έξι εμβολιαστικές γραμμές, παρατηρήθηκαν μεγάλες ουρές και πολύωρες καθυστερήσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι λίγο πριν τις τρεις το μεσημέρι στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου, εμβολιάζονταν άνθρωποι, που είχαν ραντεβού για τις 11:15 ή τις 11:30 το πρωί.

Ο λόγος της καθυστέρησης και της ταλαιπωρίας των πολιτών είναι η έλλειψη προσωπικού, για τη λειτουργία των νέων εμβολιαστικών γραμμών. Δεν είναι καθόλου τυχαία, εξάλλου, η χθεσινή παρέμβαση τόσο από την πλευρά του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου, όσο και από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, που καλούν τους αρμοδίους να ενισχύσουν με προσωπικό τις νέες εμβολιαστικές γραμμές, αλλά και να προβούν σε κινήσεις αποσυμφόρησης του Νοσοκομείου από το βάρος του εμβολιαστικού προγράμματος με την λειτουργία ορισμένων εμβολιαστικών γραμμών στο χώρο για παράδειγμα του ΚΑΠΗ Μεσολογγίου, που ο Δήμος είναι διατεθειμένος να παραχωρήσει. Σημειωτέον ότι η όλη κατάσταση, με τις ουρές έξω από το εμβολιαστικό κέντρο του Νοσοκομείου Μεσολογγίου, λαμβάνει χώρα σε μια εποχή, που υπάρχει μεγάλη έξαρση των κρουσμάτων στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μεσολογγίου, επομένως ο κίνδυνος διασποράς του ιού γίνεται ακόμη μεγαλύτερος.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Σ»από τη διοίκηση του νοσοκομείου έχει ζητηθεί η συνδρομή του 2/39 Συντάγματος Ευζώνων για την τοποθέτηση σκηνών στο προαύλιο, ενώ από σήμερα αναμένεται να ενταχθεί στη δύναμη του Νοσοκομείου ένας περιορισμένος αριθμός προσωπικού που θα μετακινηθεί από γειτονικά κέντρα υγείας και αυτό γιατί συνεχίζεται η δυστοκία αυτών των μετακινήσεων, λόγω της άρνησης αρκετών υγειονομικών να μετακινηθούν.

Το βέβαιο πως η Αιτωλοακαρνανία χρειάζεται περισσότερο την επιτάχυνση του εμβολιαστικού προγράμματος, καθώς σε σχέση με τον πανελλαδικό μέσο όρο των εμβολιασμών, που διαμορφώνεται στο 20,5%, η Αιτωλοακαρνανία υστερεί αρκετά, αφού έχει εμβολιαστεί μόνο το 14,5% του τοπικού πληθυσμού. Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο οι αρμόδιοι πρέπει επιτέλους να δώσουν μια λύση στο πρόβλημα. Οι υγειονομικοί φορείς της περιοχής είχαν προειδοποιήσει εδώ και αρκετές ημέρες, πως ο σχεδιασμός των εμβολιαστικών γραμμών στα Νοσοκομεία είναι προβληματικός. Χθες, είδαμε πως είχαν δίκιο στις εκτιμήσεις τους. Καιρός λοιπόν οι αρμόδιοι να δώσουν λύση, γιατί δεν μπορεί από τη μια να ζητάμε από τους πολίτες να σπεύσουν να εμβολιαστούν και από την άλλη να τους υποβάλλουμε σε ταλαιπωρία να περιμένουν ώρες ολόκληρες για να εμβολιαστούν.

Έκκληση Παπαδόπουλου
«Οι αρμόδιοι να αποφασίσουν εάν το Νοσοκομείο θα γίνει εμβολιαστικό κέντρο ή COVID»

Αναλυτικά η έκκληση του Π. Παπαδόπουλου:

Ξεκίνησαν σήμερα οι νέες εμβολιαστικές γραμμές στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου. Από τη πρώτη στιγμή είχαμε επισημάνει ότι είναι αδύνατη η λειτουργία οκτώ (8) συνολικά εμβολιαστικών γραμμών μέσα στο Νοσοκομείο, χωρίς την απαιτούμενη στελέχωση με το αναγκαίο Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό με ότι αυτό συνεπάγεται.
Ταυτόχρονα το Νοσοκομείο είναι σε πλήρη λειτουργία και με τις κλινικές COVID πλήρεις και τον Κορονοϊό να καλπάζει στον Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου. Ο κίνδυνος διασποράς είναι μεγάλος.
Απευθύνω Δημόσια έκκληση προς κάθε αρμόδιο ότι πρέπει να αποφασισθεί εάν το Νοσοκομείο θα γίνει εμβολιαστικό κέντρο ή COVID, ώστε κι εμείς αντίστοιχα να καθορίσουμε τα πλάνα μας. Μπορεί όμως να γίνει στην παρούσα συγκυρία; Αν ναι, οι αρμόδιοι ας λάβουν τις όποιες αποφάσεις ΑΜΕΣΑ!
Οι διαμαρτυρίες των Πολιτών για την πολύωρη αναμονή, καθυστέρηση είναι απολύτως δικαιολογημένες. Συστήνουμε υπομονή, μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση με τα όποια διορθωτικά μέτρα. Μέχρι τότε ζητάμε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και της 6ης Υ.ΠΕ:
• Την ΑΜΕΣΗ λειτουργία εμβολιαστικών γραμμών στο ΚΑΠΗ του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου όπου και το Δημοτικό Συμβούλιο έχει ζητήσει με ΟΜΟΦΩΝΗ απόφασή του.
• Την ενίσχυση με Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό με οποιονδήποτε τρόπο και την λειτουργία περισσότερων γραμμών σε Κ.Υ. – ΤΟΜΥ κτλ.
• Την λήψη μέτρων για τυχόν ανεξέλεγκτες καταστάσεις διασποράς του ιού εντός του Νοσοκομείου.
• Την υποβοήθηση του εμβολιαστικού κέντρου από τον Στρατό που έχει σχετική εμπειρία και δυνατότητες.
Εάν τα παραπάνω δεν υλοποιηθούν τις προσεχείς ημέρες ο κίνδυνος είναι ορατός για πλήρη κατάρρευση του όλου συστήματος που έχει ως συνέπεια την ταλαιπωρία των πολιτών και την εξουθένωση των εργαζομένων. Εμείς αναλάβαμε τις ευθύνες που μας αναλογούν, ας τις αναλάβουν και οι αρμόδιοι.

Εργαζόμενοι Νοσοκομείου Μεσολογγίου :

«Αδύνατον με το υπάρχον προσωπικό να εμβολιαστούν από 170 άτομα χθες 680 σήμερα»

«Είναι αδύνατον με το υπάρχον προσωπικό να εμβολιαστούν από 170 άτομα/ημέρα μέχρι χθες 680 άτομα/ημέρα από σήμερα, χωρίς προσλήψεις προσωπικού» επισημαίνει χαρακτηριστικά το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου, με αφορμή το γεγονός ότι οι έξι νέες εμβολιαστικές γραμμές που θα προστεθούν στο Νοσοκομείο δεν έχουν ακόμη στελεχωθεί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση :

Σήμερα ξεκίνησε η ταλαιπωρία των συμπολιτών μας  εξαιτίας του ανέφικτου προγράμματος που αποφάσισαν «οι υπεύθυνοι» .

Δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν οι προβλέψεις μας για τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν.

Θέλουμε να δηλώσουμε ότι υπεύθυνοι για την ταλαιπωρία των πολιτών είναι η Διοίκηση της Ν.Μ. Μονάδας Μεσολογγίου, η 6η ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας.

ΖΗΤΑΜΕ να αλλάξει ΤΩΡΑ όλος αυτός  ο σχεδιασμός και η ταλαιπωρία των πολιτών , διότι είναι αδύνατον με το υπάρχον προσωπικό να εμβολιαστούν από 170  άτομα/ ημέρα –μέχρι χθες-    680 άτομα / ημέρα από σήμερα , χωρίς προσλήψεις προσωπικού    (Ιατρικό – Νοσηλευτικό – Διοικητικό)

Για εμβολιασμούς υπάρχει η Α΄ Βάθμια Υγεία ( Κέντρα Υγείας , ΤΟΜΥ κ.λ.π.)

Το Δευτεροβάθμιο Νοσοκομείο πρέπει να συνεχίσει την λειτουργία του για τους πολίτες και όχι να μετατραπεί σε εμβολιαστικό κέντρο .

Για τους παραπάνω λόγους πραγματοποιήθηκε σήμερα Ανοιχτή Γενική Συνέλευση στην Είσοδο του Νοσοκομείου.

Δημήτρης Παπαδάκης – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Κορονοϊός: 121 νέα κρούσματα στην Αιτωλοακαρνανία – 3.421 σε όλη την χώρα

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr