ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΔώρισαν εργαστήριο Υπολογιστών oι Ροταριανοί στο 4ο Γυμνάσιο Αγρινίου

Δώρισαν εργαστήριο Υπολογιστών oι Ροταριανοί στο 4ο Γυμνάσιο Αγρινίου

Σε επίσημη τελετή που έλαβε χώρα χθες το απόγευμα στο 4ο Γυμνάσιο Αγρινίου αποκαλύφθηκε η προσφορά 12 υπολογιστών 24 καθισμάτων και 12 εδράνων στο εν λόγο Γυμνάσιο από τον Ροταριανό Όμιλο Αγρινίου και τον αντίστοιχο Όμιλο Αθηνών – Γουδιού.

Δεδομένου του ότι η πληροφορία σήμερα είναι ίσως το ακριβότερο προϊόν, ο Ροταριανός Όμιλος Αγρινίου μαζί με τον αντίστοιχο όμιλο Αθηνών-Γουδιού παρέδωσε 12 ηλεκτρονικούς υπολογιστές 12 έδρανα και 24 καθίσματα στο 4ο Γυμνάσιο Αγρινίου. Χθες το απόγευμα έγινε η τελετή παράδοσης στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου υπό την παρουσία του Δ.Σ του Ροταριανού Ομίλου Αγρινίου, του Διοικητή της 24/75 Διεθνούς Ρόταρυ κ Κοσμά Χουτουριάδη και άλλων εξεχόντων προσωπικοτήτων και μελών του Ροταριανού Ομίλου Αθηνών – Γουδιού.

Σε μια απλή και καλαίσθητη εκδήλωση που διοργάνωσε το 4ο Γυμνάσιο μαζί με μαθητές του παρουσιάστηκε μουσικό πρόγραμμα εκ μέρους των μαθητών, ενώ έγιναν σύντομοι χαιρετισμοί από τον κ Χουτουριάδη, την Αντιδήμαρχο Παιδείας του Δήμου Αγρινίου και Ντίνα Κατσαρή, η οποία κατά τον χαιρετισμό της προσκάλεσε τα μέλη του Ροταριανού Ομίλου Αγρινίου να ενισχύσουν και άλλα σχολεία του δήμου που το έχουν ανάγκη. Χαιρετισμό απεύθυνε επίσης και ο  Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 4ο Γυμνασίου κ Γράψας και ο Σχολικός Σύμβουλος Φιλολόγων κ Βετσόπουλος, ο οποίος εξήγησε την σημασία των υπολογιστών στο μάθημα της γλώσσης και την διευκόλυνση που θα προσφέρει η δωρεά αυτή σε κάθε εκπαιδευτικό ως προς την ευελιξία του μαθήματός του.
Ο Διοικητής των Ροταριανών κ Κοσμάς Χουτουρίαδης δήλωσε για το γεγονός «Στόχος της σημερινής εκδήλωσης είναι η παράδοση του εξοπλισμού στο 4ο Γυμνάσιο Αγρινίου. Είναι ένα project  που σχεδιάστηκε από κοινού από τον Ροταριανό Όμιλο Αγρινίου και της Αθήνας-Γουδί. Στην χρηματοδότηση συμμετέχουν και άλλοι Όμιλοι από την Ιταλία και φυσικά σημαντικό τμήμα του κόστους καλύφθηκε από το Ροταριανό Ίδρυμα. Οι υπολογιστές είναι νέα τεχνολογίας με οθόνες tft 19 ιντσών ώστε οι μαθητές να καλύπτονται πλήρως στο μάθημά τους. Η έρευνα για να εντοπιστεί η έλλειψη αυτή έγινε από τον Ροταριανό Όμιλο Αγρινίου. Επιδιώκουμε πάντα βιώσιμη λύση και προγραμματίζουμε σιγά-σιγά και άλλες ενέργειες στην περιοχή μας».
Το κόστος μόνο των υπολογιστών είναι 4.800 ευρώ, ενώ εκκρεμεί μόνο η εγκατάσταση τους  για την οποία υπάρχει ήδη πρόβλεψη. Μέτα την εγκατάσταση έχει προγραμματιστεί εκπαίδευση του διδακτικού προσωπικού. Οι Ροταριανοί το τελευταίο χρονικό διάστημα έκαναν αντίστοιχη δωρεά σε Γυμνάσια της Νέας Σμύρνης, της Ρόδου και στο Ειδικό Σχολείο Καλαμάτας.

Κων/νος Χονδρός

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr