ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕλλαδαΔωρεάν νομική υποστήριξη για σεξουαλική παρενόχληση στην εργασία

Δωρεάν νομική υποστήριξη για σεξουαλική παρενόχληση στην εργασία

Δωρεάν νομική υποστήριξη για σεξουαλική παρενόχληση στην εργασία

Από την Αction Αid σε συνεργασία με τον οργανισμό Women on Top

Η πρωτοβουλία “Speak out” είναι μια δωρεάν υπηρεσία παροχής νομικής βοήθειας από την Action Aid σε συνεργασία με τον οργανισμό Women on Top για όσες γυναίκες έχουν βιώσει σεξουαλική παρενόχληση σε οποιοδήποτε καθεστώς εργασίας,-με σταθερή ή όχι δουλειά, με σύμβαση ή χωρίς, μεμονωμένα ή συστηματικά, ακόμα και κατά τη διάρκεια συνέντευξης ή επαγγελματικού ταξιδιού.

Για γυναίκες άνω των 18 ετών που μένουν στην Ελλάδα και βιώνουν στο παρόν ή έχουν βιώσει στο παρελθόν περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης στην εργασία, η δωρεάν συμβουλευτική υπηρεσία περιλαμβάνει από κοινού σχεδιασμό των επόμενων νομικών βημάτων για την προστασία και την τελική δικαίωση των γυναικών.

Συμπληρώνοντας στην ιστοσελίδα της action aid το αίτημα σας για παροχή νομικής βοήθειας, μια ομάδα εξειδικευμένων δικηγόρων έρχεται σε επαφή μαζί σας και αναλαμβάνει να σας συμβουλεύσει κατάλληλα και ακόμα και να σας εκπροσωπήσει ενώπιον της δικαιοσύνης εφόσον κριθεί απαραίτητο.

Το βίντεο παρουσιάζει τρεις πραγματικές ιστορίες σεξουαλικής παρενόχλησης στο εργασιακό περιβάλλον, τρεις ιστορίες από τις χιλιάδες που συμβαίνουν καθημερινά γύρω μας και που σπάνια φτάνουν στα αυτιά μας. Για λόγους εχεμύθειας έχουν αλλαχθεί οι χώροι εργασίας, αλλά όσα ακούγονται είναι όσα έχουν πραγματικά βιώσει οι γυναίκες. Το στατιστικό που εμφανίζεται αναφέρεται σε παλαιότερα στοιχεία και αφορά όλη την Ευρώπη. Η έρευνά μας έδειξε ότι το 85% των γυναικών στη χώρα μας έχει υποστεί σεξουαλική παρενόχληση, ενώ εργαζόταν

Δείτε περισσότερα εδώ.

Πηγή: ampa.lifo.gr
Φωτογραφία: ActionAid

Δείτε επίσης: Ο Λεωνίδας Καλφαγιάννης μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλική παρενόχληση και την ψυχολογική βία στον καλλιτεχνικό χώρο

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr