ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΖωη & ΥγειαΔωρεάν μετρήσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη στο Αγρίνιο (εικόνες)

Δωρεάν μετρήσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη στο Αγρίνιο (εικόνες)

Δωρεάν μετρήσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη στο Αγρίνιο (εικόνες)

Σήμερα (14/11) είναι η Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη και είναι αφιερωμένη στην ευαισθητοποίηση και στην ενημέρωση του πληθυσμού αναφορικά με το πρόβλημα του Σακχαρώδη Διαβήτη, τα συμπτώματα, τις επιπλοκές και τη θεραπεία της πάθησης.

Με αφορμή την ημέρα αυτή η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας  του Δήμου Αγρινίου, δίνοντας έμφαση στις δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του γενικού πληθυσμού είχε προγραμματίσει διάφορες δράσεις, με σκοπό την ευαισθητοποίηση των δημοτών του Αγρινίου.

Συμβολικά θα απόγευμα θα φωταγωγηθεί με γαλάζιο χρώμα το κτήριο του Δημοτικού Συμβουλίου (πρώην Τράπεζας Ελλάδος), ενώ από το πρωί ως και τη 13.00 οι άνθρωποι του Κοινωνικού Ιατρείου πραγματοποιούν δωρεάν μέτρηση σακχάρου σε όλους  τους πολίτες στον πεζόδρομο της Χαρίλαου Τρικούπη, στην είσοδο του Δημαρχείου.

Ακόμη, οι Δομές Αστέγων πραγματοποιούν σήμερα μέχρι και στις 12.00 δωρεάν μέτρηση σακχάρου για  τους πολίτες στο Αγγελόκαστρο, ενώ για τον ίδιο λόγο μεθαύριο θα βρίσκονται στις Παπαδάτες και την Παρασκευή στη Λεπενού.

Επίσης σημαντική είναι η ενημερωτική εκδήλωση που έχει προγραμματίσει για το απόγευμα (17.30 μ.μ.) το Κοινωνικό Ιατρείο, το Κοινωνικό Φαρμακείο, ο Ιατρικός Σύλλογος Αγρινίου και ο Σύλλογος Διαβητικών Νομού Αιτ/νιας “Γλυκιά Οικογένεια“, με τίτλο: «ο Σακχαρώδης Διαβήτης στη ζωή μας» στην αίθουσα της Δημοτικής Λαχαναγοράς Αγρινίου.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει χαιρετισμό του Κων/νου Καλαντζή, Αντιδημάρχου Κοινωνικής Προστασίας & Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου και του Γεώργιου Αγραφιώτη Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου.

Τα θέματα που θα παρουσιαστούν είναι τα εξής: «Περι….κυκλώνοντας τον διαβήτη» ομιλήτρια θα είναι η Χριστίνα Νείλα Παιδίατρος, MD, MSc στον  Σακχαρώδη Διαβήτη, «Σακχαρώδης διαβήτης τύπου 2 – Επιπλοκές» ομιλητής θα είναι ο Απόστολος Ξυλωμένος, Ειδικός Παθολόγος, με εξειδίκευση στον Σακχαρώδη Διαβήτη, «Σακχαρώδης διαβήτης και Καρδιαγγειακός κίνδυνος» ομιλητής θα είναι ο Δημήτριος Β. Παπασάϊκας, Ειδικός Καρδιολόγος, τ.ιατρός καρδιολόγος NHS, King’s College Hospital, Λονδίνο, ενώ την εκδήλωση θα συντονίζει η Σοφία Ζαμπάρα, Πρόεδρος του Συλλόγου Διαβητικών Νομού Αιτ/νίας «Γλυκιά Οικογένεια».

Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας Κωνσταντίνος Καλαντζής δήλωσε ότι σε εποχές κρίσης, όπως αυτή, συνειδητοποιούμε ότι η υγεία είναι πράγματι το πολυτιμότερο αγαθό για την ανθρώπινη ζωή και αποτελεί χρέος όλων μας να επενδύσουμε και να ενισχύσουμε τη δημόσια υγεία στον τόπο μας.

Γ. Παπαναστασίου για αδελφούς Σταμούλη: Το μέλλον τους ανήκει, σήκωσαν το Αγρίνιο ψηλά

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ