ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΔωρεάν φάρμακα στις Κοινωνικές Δομές της Αιτωλοακαρνανίας

Δωρεάν φάρμακα στις Κοινωνικές Δομές της Αιτωλοακαρνανίας

Ιδρύεται Κοινωνικό Φαρμακείο – Ιατρείο στον δήμο Μεσολογγίου, το οποίο θα προμηθευτεί με δωρεάν φάρμακα από την Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας

Δωρεάν φάρμακα

στις Κοινωνικές Δομές της Αιτωλοακαρνανίας

Με πρωτοβουλία του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας της Ν.Δ. κ. Μάριου Σαλμά η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας θα προσφέρει δωρεάν φάρμακα στις Κοινωνικές Δομές της Αιτωλοακαρνανίας. Στο Αγρίνιο και το Μεσολόγγι χθες ο βουλευτής και η Γενική Διευθύντρια της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας για τα διαδικαστικά

 

 

Επισκέφτηκε χθες το πρωί το Κοινωνικό Φαρμακείο του δήμου Αγρινίου ο βουλευτής Αιτωλ/νίας και πρώην υπουργός Υγειάς κ. Μάριος Σαλμάς μαζί με την Γενική Διευθύντρια της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας κα Φαίη Κοσμοπούλου, ώστε να κατατοπιστούν από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Κων/νο Καλαντζή για τις ανάγκες του κοινωνικού φαρμακείου, το οποίο καλύπτει τον δήμο Αγρινίου και γενικότερα την ευρύτερη περιοχή. Σκοπός της επίσκεψης ήταν να συζητήσουν για την ενίσχυση του Κοινωνικού Φαρμακείου με δωρεάν φάρμακα. Ο κ. Καλαντζής εκτός του γεγονότος ότι κατατόπισε την κα Κοσμοπούλου και τον κ. Σαλμά για το έργο του Κοινωνικού Φαρμακείου και Ιατρείου τους παρέδωσε και αναλυτική λίστα με τις ανάγκες της κοινωνικής αυτής δομής. 

Η χορήγηση των δωρεάν φαρμάκων από την Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας θα γίνει εντός των ημερών και πιθανότατα ακόμη και πριν τα Χριστούγεννα. Η επίσκεψη του κ. Σαλμά στην Αιτωλ/νία είχε διττό σκοπό. Μετά την επίσκεψή του στο Κοινωνικό Φαρμακείο του δήμου Αγρινίου, ο βουλευτής Αιτωλ/νίας και η Γενική διευθύντρια της Ένωσης Φαρμακοβιομηχανιών επισκέφτηκαν στο Μεσολόγγι τον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά, προκειμένου να συζητηθούν τα τελικά σημεία στην λειτουργία Κοινωνικού Φαρμακείου στην Ιερά Πόλη, η οποία θα γίνει με την υποστήριξη της τοπικής μητρόπολης.

Ο βουλευτής Αιτωλ/νίας κ. Μάριος Σαλμάς δήλωσε: «Καλωσορίζω την κα Φαίη Κοσμοπούλου, γενική διευθύντρια της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας στο Αγρίνιο και να την ευχαριστήσω για το ταξίδι της, το οποίο έχει καλό σκοπό. Ο σκοπός είναι η στήριξη της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας με φάρμακα της περιοχής της Αιτωλ/νίας τα οποία θα πάρουν άνθρωποι που έχουν ανάγκη από τα δωρεάν φάρμακα. Δια της κας Κοσμοπούλου ευχαριστώ τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, τον κ. Θόδωρο Τρίφων, ο οποίος ανταποκρίθηκε στο αίτημά μου να στηρίξει στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης την περιοχή μας, δίνοντας δωρεάν φάρμακα στο ήδη σε λειτουργία Κοινωνικό Φαρμακείο – Ιατρείο του δήμου Αγρινίου, αλλά και να ιδρύσουμε και ένα κοινωνικό φαρμακείο στο Μεσολόγγι σε συνεργασία με την Μητρόπολη στο πλαίσιο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών που λειτουργεί δύο Κοινωνικά Φαρμακεία στην Αθήνα, με επιτυχία. Ως εκ τούτου, νομίζω μετά απ’ αυτήν την πρωτοβουλία του κλάδου αυτού που διαθέτει ισχυρή εξωστρέφεια και είναι και σημαντικός στον κλάδο της βιομηχανίας της χώρας με 1 δισεκατομμύριο εξαγωγές ανταποδίδει μέρος αυτού του επενδυτικού κεφαλαίου στους πολίτες που την κρίσιμη αυτή στιγμή το έχουν ανάγκη».

Η κα Κοσμοπούλου δήλωσε: «Είναι χαρά και επιθυμία τόσο του προέδρου όσο και του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχάνων να στηρίξει την Αιτωλ/να με την δωρεάν παροχή φαρμακευτικών προϊόντων πρωτοβάθμιας περίθαλψης στους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη, μιλάμε για τους άστεγους, τους άπορους, τους ανέργους, οι οποίοι έχουν περισσότερο ανάγκη παρά ποτέ. Η σύμπραξη και η προσπάθεια του κ. Σαλμά είναι πολύ σημαντική και θέλουμε να συνεισφέρουμε με το ελληνικό παραγόμενο φάρμακο, το οποίο χρησιμοποιείται σε όλη την Ελλάδα, προσφέροντας το δωρεάν και καλύπτοντας τις ανάγκες των συμπολιτών μας». 

Ο αντιδήμαρχος κ. Καλαντζής δήλωσε: «Ευχαριστούμε τον σύνδεσμο Φαρμακοβιομηχάνων Ελλάδος και τον κ. Σαλμά που με την πρωτοβουλία του αυτή μας κάνει κοινωνούς μιας νέας συνθήκης συνεργασίας του κοινωνικού ιατρείου μας και φαρμακείου μας και γενικώς όλων των ιατρικών δομών του δήμου Αγρινίου με την ένωση αυτή. Είμαστε έτοιμοι ήδη, ώστε να αποδεχτούμε την πρώτη βοήθειά τους και φυσικά είμαστε έτοιμοι να δώσουμε ότι μπορούμε καλύτερο στον Αγρινιώτικο λαό. Επίσης, μας χαροποιεί το γεγονός ότι επιλέχτηκε ο δήμος Αγρινίου ως από τους βασικούς δήμους για την όλη αυτή διαδικασία και να υλοποιηθούν προγράμματα βοήθειας της Ελληνικής Φαρμακοβιομηχανίας. Θα είμαστε αποδέκτες μιας μεγάλης ποσότητας φαρμάκων που θα καλύψουμε, ευελπιστώ, τις ανάγκες του δήμου Αγρινίου και γενικότερα της ευρύτερης περιοχής. Αυτό θα είναι μια ουσιαστική πολιτική της Ελληνικής Βιομηχανίας Φαρμάκων».

Κων/νος Χονδρός

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr