ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΔυτικη ΕλλαδαΔυτική Ελλάδα: Περισσότερα από 50 παιδάκια με καρκίνο

Δυτική Ελλάδα: Περισσότερα από 50 παιδάκια με καρκίνο

Δυτική Ελλάδα: Περισσότερα από 50 παιδάκια με καρκίνο

Άνεργοι και ανασφάλιστοι γονείς με παιδιά με καρκίνο απευθύνονται στο Σύλλογο Παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες Φλόγα της Πάτρας, ζητώντας βοήθεια για αν γίνουν καλά τα απιδιά τους, αφού οι ίδιοι δεν έχουν τα χρήματα και τα βιβλιάρια ασθενείας, για αν τα βοηθήσουν.

Στην Δυτική Ελλάδα αυτή τη στιγμή υπάρχουν περισσότερα από 50 παιδιά με καρκίνο, που δίνουν την δική τους μάχη εν μέσω οικονομικής κρίσης και πολλών ελλείψεων, που αν δεν ήταν ο Σύλλογος να συμβάλλει οικονομικά και ψυχολογικά με το εξειδικευμένο επιστημονικό του προσωπικό και τον ξενώνα που λειτουργεί στην Αθήνα, κανείς δεν ξέρει τοι θα γινόταν, όπως παραδέχθηκε η εκπρόσωπος σε περιφερειακό επίπεδο του Συλλόγου Τασία Παπαιωάννου.

Κι όμως σε αυτή την περιφέρεια που ο καρκίνος θερίζει στις τρυφερές παιδικές ηλικίες και τα περιστατικά είναι αυξανόμενα, δεν υπάρχει παιδοογκολογική μονάδα, με αποτέλεσμα οι γονείς να πρέπει να «μετακομίσουν» στην Αθήνα, μιας και «τα ποσοστά θεραπείας θετικά στην σημερινή ιατρική. 3 στα 4 θα γίνουν καλά, αρκεί οι γονείς εγκαίρως να αντιληφθούν ότι κάτι δεν πάει καλά με την υγεία του παιδιού τους», τόνισε η κ.Παπαιωάννου.

Κωνσταντίνα Παλαιολόγου

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr