ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑγροτικα ΝεαΔυτική Ελλάδα: Παραμένουν στο μπλόκο του Αγίου Γεωργίου οι αγρότες (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Δυτική Ελλάδα: Παραμένουν στο μπλόκο του Αγίου Γεωργίου οι αγρότες (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Δυτική Ελλάδα: Παραμένουν στο μπλόκο του Αγίου Γεωργίου οι αγρότες (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Συμβολικό κλείσιμο της Εθνικής Οδού το απόγευμα της Τετάρτης

Ενεργό παραμένει το μπλόκο των αγροτών και των κτηνοτρόφων στην Ηλεία και στον κόμβο Αγ. Γεωργίου στην ΕΟ Πατρών – Πύργου. Χθες πραγματοποίησαν νέο συμβολικό αποκλεισμό της Εθνικής Οδού το απόγευμα και έδωσαν ραντεβού για νέο αποκλεισμό το απόγευμα της Τετάρτης.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΟΑΣΗ Χρήστος Γιαννόπουλος «… συνεχίζουμε με συμβολικούς αποκλεισμούς της εθνικής οδού εδώ στον κόμβο Αγ. Γεωργίου για να δείξουμε στην κυβέρνηση πως ούτε μας τρομάζει, ούτε η λάσπη που πετάει μας πιάνει. Επιμένουμε και λέμε πως πρέπει να συναντηθούμε με κλιμάκιο των συναρμόδιων υπουργείων εφόσον ο υπουργός δηλώνει αναρμόδιος στα αιτήματα που έχουμε υποβάλει από το Δεκέμβρη μήνα. Από εκεί και πέρα θα καθίσουμε κάτω να δούμε γιατί δεν μας λύνουν τα προβλήματα αυτά και να δούμε ποια είναι τα πιο βασικά αιτήματα τα θα μας δώσουν τη δυνατότητα να μείνουμε στα χωράφια μας να καλλιεργήσουμε και στις στάνες μας. Θα συνεχίσουμε και περιμένουμε από την κυβέρνηση να μην κρύβεται πίσω από το δάχτυλό της, το λέμε ξανά, και να ορίσουν τη συνάντηση αυτή».

agrotes2

Ο κ. Γιαννόπουλος σχολίασε πως «… δεν μας τρομάζουν τα δικαστήρια. Καλούμε και τους υπόλοιπους αγρότες και κτηνοτρόφους να συμμετάσχουν στον αγώνα μας».

Ο πρόεδρος της ΟΑΣΗ τόνισε πως οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Ηλείας βρίσκονται σε συντονισμό με την Πανελλαδική Επιτροπή των μπλόκων για τις επόμενες κινητοποιήσεις., αυξάνοντας το χρόνο αποκλεισμού στην εθνική οδό. Επισήμανε πως μόνο αν υπάρξουν θετικές εξελίξεις θα διαφοροποιηθεί η μορφή του αγώνα.

Στο μπλόκο του Αγ. Γεωργίου βρέθηκε και ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Ηλείας κ. Ηλιόπουλος που ανέγνωσε το ψήφισμα στήριξης του αγώνα των αγροτών και κτηνοτρόφων από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Οικοδόμων, κάνοντας λόγο για κοινές ανησυχίες, ανάγκες και προβληματισμούς.

agrotes3

agrotes4

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr