ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΔυτικη ΕλλαδαΔυτική Ελλάδα: Μήνυμα Μπαλαμπάνη για την Παγκόσμια Ημέρας της Γης

Δυτική Ελλάδα: Μήνυμα Μπαλαμπάνη για την Παγκόσμια Ημέρας της Γης

Δυτική Ελλάδα: Μήνυμα Μπαλαμπάνη για την Παγκόσμια Ημέρας της Γης

Επ’ ευκαιρία της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας Καθαρισμού της Γης (World Cleanup Day), ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κος Νικόλαος Μπαλαμπάνης επισημαίνει:

«Η Παγκόσμια Ημέρα Καθαρισμού της Γης αποτελεί ένα πρόγραμμα κοινωνικής δράσης που στοχεύει στην καταπολέμηση του παγκόσμιου προβλήματος της ανεξέλεγκτης απόρριψης των στερεών αποβλήτων, ιδιαίτερα στις παραθαλάσσιες,  παραλίμνιες και παραποτάμιες περιοχές. Αποτελεί μια συμβολική συμμετοχική κίνηση από το  επίπεδο του απλού πολίτη και των  επιχειρήσεων μέχρι την ίδια την πολιτεία για την αφύπνιση και κινητοποίηση σε παγκόσμιο επίπεδο για έναν καθαρό και υγιή πλανήτη.

Προς την κατεύθυνση της προστασίας του Περιβάλλοντος, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μέσω της αρμόδιας Υπηρεσίας της, διενεργεί αδιαλείπτως Περιβαλλοντικούς Ελέγχους και Επιθεωρήσεις και συμμετέχει ενεργά σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα ιδιαίτερα σε αυτά που αφορούν το Περιβάλλον, όπως προστασία των ακτών από τη διάβρωση, πρόληψη μόλυνσης του θαλάσσιου περιβάλλοντος από την εξόρυξη πετρελαίου κ.α. όχι μόνον στο χωρικό επίπεδο της Περιφέρειας αλλά και για την λεκάνη της Μεσογείου μέσω του Συμβουλίου των Παραθαλάσσιων Περιφερειών (CPMR).

H σημερινή Ημέρα δεν αποσκοπεί σε αυτό καθ’ εαυτό τον καθαρισμό της Γης, κάτι που ασφαλώς δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί σε μια ημέρα, αλλά μεταφέρει το μήνυμα ότι ξεκινώντας από ατομική βάση, δηλαδή από τον απλό πολίτη, μπορεί σταδιακά να αποκλιμακωθεί το τεράστιο πρόβλημα της ρύπανσης του περιβάλλοντος».

Θα διασχίζει την Δυτική Ελλάδα ο αγωγός East Med – Mέχρι τέλος του χρόνου οι υπογραφές (ΔΕΙΤΕ ΧΑΡΤΗ)

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr