ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑστυνομικα ΝεαΔυτική Ελλάδα: Δικηγόρος, επιχειρηματίας, δημόσιος υπάλληλος και δύο ακόμη… αντιμέτωποι στα δικαστήρια – Μήνυση για κύκλωμα τοκογλυφίας με εμπλοκή πολιτικού

Δυτική Ελλάδα: Δικηγόρος, επιχειρηματίας, δημόσιος υπάλληλος και δύο ακόμη… αντιμέτωποι στα δικαστήρια – Μήνυση για κύκλωμα τοκογλυφίας με εμπλοκή πολιτικού

Δυτική Ελλάδα: Δικηγόρος, επιχειρηματίας, δημόσιος υπάλληλος και δύο ακόμη… αντιμέτωποι στα δικαστήρια – Μήνυση για κύκλωμα τοκογλυφίας με εμπλοκή πολιτικού

Ο Πατρινός επιχειρηματίας έμεινε έκπληκτος όταν τον κάλεσε Αχαιός  δικηγόρος επισημαίνοντάς του πως έχει εκδοθεί σε βάρος του διαταγή πληρωμής για εξόφληση επιταγής ύψους 12.000 ευρώ η οποία δεν πληρώθηκε… και στην οποία είχε υπογράψει (οπισθογράφηση)!

Μόνο που δεν του έπεσε το ακουστικό από τα χέρια του πασίγνωστού και ευυπόληπτου επιχειρηματία, αφού δεν γνώριζε για καμία τέτοια συναλλαγή! Και που να φανταζόταν πως από την έρευνα που θα έκανε… θα έβγαζε όχι ένα, αλλά… πολλά «λαβράκια»!

«Μπορείτε να με ενημερώσετε με κάποιο παραστατικό για την συναλλαγή που έκανα  με τον υποτιθέμενο πελάτη σας ο οποίος μου ζητά να του καταβάλλω το συγκεκριμένο ποσό»; Ηταν η ερώτηση του επιχειρηματία. Και τότε άρχισαν όλα! Ερευνώντας ανακάλυψε πως κάποιος εξωτερικός συνεργάτης του, είχε χρησιμοποιήσει την σφραγίδα της εταιρείας του και είχε πλαστογραφήσει την υπογραφή του για να καταφέρει να δώσει την επιταγή ως εγγύηση, λαμβάνοντας… τοκογλυφικό χρήμα!

Ο επιχειρηματίας πληροφορήθηκε ότι τα νήματα του τοκογλυφικού κυκλώματος κινούσε ως «μεσάζοντας» ένας δημόσιος υπάλληλος, εργαζόμενος σε Νοσοκομείο της περιοχής, ο οποίος έχει σχέση με δικηγόρο της Αχαϊας. Φυσικά δεν μπορεί να αποδείξει ότι και ο δικηγόρος είναι γνώστης των τοκογλυφικών πράξεων, το περίεργο όμως είναι ότι η συγκεκριμένη επιταγή είχε κοπεί στο όνομα προσώπου που συνδέεται με τον συγκεκριμένο νομικό.

Ήδη ο επιχειρηματίας έχει υποβάλει μήνυση κατά του εξωτερικού του συνεργάτη για πλαστογραφία, αλλά και κατά του προσώπου – του «περιβάλλοντος του δικηγόρου» στο όνομα του οποίου εκδόθηκε η επιταγή, ενώ είναι βέβαιο πως κατά τη διάρκεια της προανάκρισης θα ξετυλιχθεί και το κουβάρι της τοκογλυφίας, αφού σίγουρα θα υπάρχουν καταθέσεις – φωτιά!

dete.gr

Ναύπακτος: Σύλληψη φυγόποινης για υπεξαίρεση

 

 

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr