ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΔυσαρεστημένοι οι φαρμακοποιοί με το ωράριο

Δυσαρεστημένοι οι φαρμακοποιοί με το ωράριο

Δυσαρεστημένοι οι φαρμακοποιοί με το ωράριο

Ανοιχτά χθες τα φαρμακεία στο Αγρίνιο

Δυσαρεστημένοι οι φαρμακοποιοί με το ωράριο

Π. Γερμανός: «Θα υπάρξουν φαρμακοποιοί που θα ανοίξουν το επάγγελμα»

 

Δυσαρέσκεια επικρατούσε χθες στους φαρμακοποιούς της πόλης, με αφορμή το άνοιγμα των καταστημάτων τους έπειτα από απόφαση του Φαρμακευτικού Συλλόγου, παρά το γεγονός πως η αγορά ήταν κλειστή.

Αυτό αφορούσε όλα τα 52 φαρμακεία του Αγρινίου και όχι μόνο τα εφημερεύοντα, που σύμφωνα με τους φαρμακοποιούς, θα μπορούσαν να είχαν εξυπηρετήσει επαρκώς τις ανάγκες του κόσμου χωρίς να χρειαστεί να ανοίξουν όλα.

Η εφημερίδα «Σ» έψαξε και μίλησε με τον φαρμακοποιό κ. Περικλή Γερμανό, ο οποίος δήλωσε σχετικά με αυτή την απόφαση:

«Τα φαρμακεία λειτούργησαν για άλλη μία φορά σε διαφορετικό ωράριο απ’ ότι λειτούργησε ο Εμπορικός Σύλλογος. Για παράδειγμα την Τετάρτη τα φαρμακεία έκλεισαν στις δύο ενώ θα μπορούσαν να λειτουργήσουν στις έξι, καθώς στις γιορτινές μέρες το ωράριο θα έπρεπε να πηγαίνει μαζί με τον Εμπορικό Σύλλογο σε αυτές τις γιορτινές μέρες και ο κόσμος κινείται. Αντιθέτως λειτουργούν σήμερα (σ.σ. χθες) Παρασκευή πρωί – απόγευμα, που η αγορά είναι κλειστή και δεν υπάρχει κανένας λόγος να λειτουργούν.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα τα φαρμακεία είναι κλειστά σήμερα. Σε μερικές πόλεις είναι μόνο ανοιχτά το πρωί και το απόγευμα είναι κλειστά, ενώ σε άλλες είναι κλειστά και το πρωί και το απόγευμα, αφού είναι κλειστή η αγορά και λειτουργούν τις μέρες που η αγορά είναι ανοιχτή. Ούτως ή άλλως υπάρχουν εφημερεύοντα φαρμακεία τις μέρες αυτές που θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν τον κόσμο τις μέρες αυτές που η αγορά είναι κλειστή. Η αγορά την Παρασκευή 2 Ιανουαρίου θυμίζει Κυριακή. Η αγορά κλειστή και παρόλα αυτά λειτουργούν 52 φαρμακεία σε όλη την πόλη.

Αυτό είναι το άσχημο που γίνεται και το κατακρίνουμε γιατί τα προηγούμενα χρόνια θυμάμαι πάρα πολύ καλά, επειδή είμαι από το 2006 στο επάγγελμα, μέχρι το 2012 τα φαρμακεία άνοιγαν μόνο την επόμενη μέρα της πρωτοχρονιάς το πρωί. Φέτος και πέρυσι τα φαρμακεία ανοίξανε και το απόγευμα. Με αυτές τις κινήσεις που γίνονται, δυστυχώς για τους φαρμακοποιούς, ευτυχώς για τον κόσμο, θα υπάρξουν φαρμακοποιοί που θα ανοίξουν το επάγγελμα».

Μπάμπης Τσιρώνης

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ