ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανια«Διπλή» επανεκκίνηση για τα φροντιστήρια της Αιτωλοακαρνανίας  

«Διπλή» επανεκκίνηση για τα φροντιστήρια της Αιτωλοακαρνανίας  

«Διπλή» επανεκκίνηση για τα φροντιστήρια της Αιτωλοακαρνανίας  

Επιστρέφουν από Δευτέρα στα θρανία οι μαθητές των φροντιστηρίων μέσης εκπαίδευσης του νομού. Οι φροντιστές αποφάσισαν εκτός από τα δια ζώσης μαθήματα να συνεχίσουν και τα διαδικτυακά αφήνοντας το δικαίωμα της επιλογής στους μαθητές τους  

«Διπλή» επανεκκίνηση από Δευτέρα για τα φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης της Αιτωλοακαρνανίας αποφάσισαν οι φροντιστές με τους γονείς και τα παιδιά να επιλέγουν τον τρόπο που θέλουν να κάνουν τα μαθήματά τους, είτε δηλαδή δια ζώσης, είτε διαδικτυακά!

Μετά την Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησαν τα μέλη του Συλλόγου Φροντιστών Μέσης Εκπαίδευσης η απόφαση που ελήφθη είναι να ξεκινήσουν τα δια ζώσης μαθήματα βάση των οδηγιών και των μέτρων ασφαλείας, που έχουν υποδειχθεί από το υπουργείο Παιδείας, ενώ παράλληλα οι μαθητές θα έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν να συνεχίσουν τα μαθήματά τους διαδικτυακά.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Ιδ. Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας Παναγιώτη Δερβίση

Σύμφωνα με την Πρόεδρο του Συλλόγου Φροντιστών Μέσης Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας Παναγιώτα Δερβίση: «η κάθε δομή – φροντιστήριο θα έχει την δυνατότητα να ορίσει τον τρόπο διεξαγωγής των μαθημάτων ανάλογα με την βούληση των μαθητών του, συνεπώς δεν αποκλείεται τα μαθήματά να γίνονται τόσο διαδικτυακά, όσο και δια ζώσης. Οι μαθητές της Γ Λυκείου εκτιμούμε από την επαφή που είχαμε τόσο καιρό πως θα επιστρέψουν στις αίθουσες των δομών μας στη συντριπτική τους πλειοψηφία, ώστε να εμψυχωθούν και να προετοιμαστούν κατάλληλα και  να πάνε δυναμικά στις πανελλαδικές. Στο πλάνο υπάρχει και το ακόλουθο σενάριο. Για να μην επιβαρυνθούν οι μαθητές της Γ Λυκείου και ανάλογα την συνεννόηση των μαθητών και των εκπαιδευτικών της κάθε δομής είναι πολύ πιθανό οι μαθητές της Ά και ΄Β λυκείου να συνεχίσουν τα μαθήματά τους διαδικτυακά. Κατά αυτό τον τρόπο αποφεύγεται και το ενδεχόμενο του συγχρωτισμού, αν και για να μην συμπίπτουν οι μαθητές ούτε στα διαλείμματα, ούτε κατά την προσέλευσή τους, οι δομές μας είναι προετοιμασμένες κατάλληλα και στο πλάνο αυτό υπάρχει και το «σπάσιμο» του τμήματος σε μικρότερα. Όλα αυτά φυσικά είναι άμεσα συνδεδεμένα με την επιλογή των μαθητών και των γονέων. Υπάρχουν πολλοί μαθητές και γονείς από χωριά πέριξ του Αγρινίου, που έχουν ήδη επιλέξει να συνεχίσουν την διδασκαλία μέσω διαδικτύου, καθώς υπάρχει ο προβληματισμός για την μετακίνηση των μαθητών με το λεωφορείο. Σε κάθε ενδεχόμενο οι δομές μας ανάλογα με την δυναμική τους ήδη είναι προετοιμασμένες τη Δευτέρα να λειτουργήσουν, με κάθε τρόπο ακολουθώντας τα απαραίτητα μέτρα και τις απαραίτητες οδηγίες για την προστασία της υγείας των μαθητών και των εκπαιδευτικών».

Κώστας Χονδρός Εφημερίδα “Συνείδηση”       

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr