ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕλλαδαΔιοικητές Νοσοκομείων: Νέα ονόματα ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας

Διοικητές Νοσοκομείων: Νέα ονόματα ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας

Διοικητές Νοσοκομείων: Νέα ονόματα ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας
Μια νέα λίστα με τους νέους Διοικητές Νοσοκομείων ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, με διορθώσεις και νέα ονόματα, έπειτα από το σάλο που προκλήθηκε με τους κομματικούς διορισμούς.

Νέο κατάλογο ονομάτων με τους οριστικούς Διοικητές Νοσοκομείων ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, μετά τις αλλαγές στις οποίες προχώρησε.

Άλλωστε είχε προηγηθεί σάλος όταν είχαν γνωστοποιηθεί την πρώτη φορά περί τις 20 Νοεμβρίου, τα ονόματα των προτεινόμενων νέων Διοικητών. Και αυτό διότι εκτός από τον 80χρονο προτεινόμενο Διοικητή του Νοσοκομείου Καρδίτσας, ο οποίος παραιτήθηκε μετά τις αναταράξεις που είχαν προκληθεί, η λίστα εμπεριείχε και άλλες περιπτώσεις προσώπων που είχαν προκαλέσει αλγεινή εντύπωση.

Έτσι το υπουργείο Υγείας όπως είχε γράψει το ethnos.gr προχώρησε σε …διακριτικές διορθώσεις. Εξάλλου 6 στελέχη που είχαν επιλεγεί παραιτήθηκαν, ενώ επτά πρόσωπα ανακλήθηκαν από τους διορισμούς. Να σημειωθεί ότι το ΦΕΚ με τους διορισμούς των νέων Διοικητών αναμένεται τις επόμενες ημέρες, οπότε και θα αναλάβουν καθήκοντα οι νέοι επικεφαλής του ΕΣΥ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας το 77% των διοικητών είναι κάτοχοι μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών και διδακτορικών. Το ποσοστό αυτό υπερβαίνει το 80% για τους διοικητές των μεγάλων νοσοκομείων. Σύμφωνα με το νόμο 4633/2019 άρθρο 35, που ψηφίστηκε πρόσφατα, όλοι οι διοικητές θα υπογράψουν συμβόλαιο αποδοτικότητας, βάσει του οποίου θα αξιολογούνται τακτικά για το έργο τους, με συγκεκριμένους ποιοτικούς και ποσοτικούς στόχους και θα κρίνονται για την επάρκεια και την αποτελεσματικότητα τους.

Δείτε τη νέα λίστα με τα ονόματα που ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Θλίψη στο Ανοιξιάτικο Αμφιλοχίας από τον αιφνίδιο θάνατο 47χρονου

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr