ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΔιοίκηση Νοσοκομείου Αγρινίου: Απρόσκοπτα η λειτουργία Καρδιολογικής, Χειρουργικής και Παθολογικής

Διοίκηση Νοσοκομείου Αγρινίου: Απρόσκοπτα η λειτουργία Καρδιολογικής, Χειρουργικής και Παθολογικής

Διοίκηση Νοσοκομείου Αγρινίου: Απρόσκοπτα η λειτουργία Καρδιολογικής, Χειρουργικής και Παθολογικής

Συγκεκριμένες απαντήσεις στα σενάρια περί “διάλυσης” του Νοσοκομείου Αγρινίου  δίνει με ανακοίνωσή της η διοίκηση της νοσηλευτικής μονάδας, διαβεβαιώνοντας ότι η λειουργία της Καρδιολογικής, Χειρουργικής και Παθολογικής Κλινικής θα συνεχιστεί απρόσκοπτα.

Στη σχετική ενημέρωση γίνεται αναφορά στις αιτίες που οδήγησαν σε έλλειψη ιατρικού προσωπικού και παρουσιάζονται οι ενέργειες που έγιναν στην κατεύθυνσης αντιμετώπισης του προβλήματος.

Η ανακοίνωση

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου Αιτωλοακαρνανίας (Νοσηλευτική Μονάδα Αγρινίου), σας αναφέρει τα εξής:

Η Παθολογική μας Κλινική, η οποία νοσηλεύει το 60% των περιστατικών του Νοσοκομείου μας, έχει όλες τις προβλεπόμενες θέσεις καλυμμένες. Ομοίως, η Ορθοπεδική Κλινική είναι πλήρως στελεχωμένη.

Στη Χειρουργική μας Κλινική παρατηρήθηκε έλλειψη προσωπικού, η οποία οφείλεται σε συνταξιοδοτήσεις ενώ αντίστοιχη έλλειψη σημειώθηκε στην Καρδιολογική Κλινική.

Ποιες ενέργειες έγιναν

Για τη Χειρουργική, με αποφάσεις του Διοικητή της 6 ης ΥΠΕ κ. Καρβέλη από τον περασμένο μήνα, μετακινήθηκε αγροτικός Ιατρός προς το Νοσοκομείο Αγρινίου, ενώ ενισχυθήκαμε με Γενικούς Ιατρούς οι οποίοι ήδη καλύπτουν εφημεριακά το Νοσοκομείο.

Για την Καρδιολογική, επίσης με απόφαση του Διοικητή της 6 ης ΥΠΕ κ. Καρβέλη, μετακινούνται 2 Καρδιολόγοι στο Νοσοκομείο Αγρινίου, ενώ επισπεύδεται η διαδικασία αξιολόγησης και επιλογής νέων ιατρών, προκειμένου να στελεχωθούν οι κενές θέσεις με μόνιμο προσωπικό.

Επισημαίνουμε ιδιαιτέρως ότι δεν υφίσταται θέμα αποχώρησης του Διευθυντή της Καρδιολογικής Κλινικής κ. Αλμπάνη ούτε συνεργατών του.

Κατόπιν των πιο πάνω αποφάσεων και με γνώμονα το πνεύμα συνεργασίας που επέδειξαν οι Ιατροί του Νοσοκομείου, τόσο της Καρδιολογικής Κλινικής όσο και της Χειρουργικής, αυξάνοντας προσωρινά τον αριθμό των εφημεριών τους, το Νοσοκομείο Αγρινίου λειτουργεί πλήρως, προσφέροντας τις υπηρεσίες του αδιάλειπτα όπως και κατά το παρελθόν.

Τι σχεδιάσαμε και τι προβλέπεται άμεσα

Το Νοσοκομείο μας στοχεύει στο να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών εκτός από την αριθμητική του ενίσχυση και μέσω της αναβάθμισης της ποιότητας των υπηρεσιών του με σειρά ενεργειών της διοίκησης. Εκτός από τη λειτουργία του Μαγνητικού Τομογράφου που ολοκληρώθηκε, σύντομα θα τεθούν σε λειτουργία απογευματινά ιατρεία, προχωρά η δημιουργία της Μονάδας Εμφραγμάτων,  δοκιμάστηκε επιτυχώς ρομποτική επεμβατική μέθοδος Ορθοπεδικών χειρουργείων, αποκτήθηκε σύγχρονη συσκευή σπιρομέτρησης η οποία τέθηκε άμεσα σε
λειτουργία, προχωρά σε τελικό στάδιο το έργο της Ενεργειακής Αναβάθμισης και αυτά είναι μόνο ενδεικτικά μερικά από τα επιτεύγματα του τελευταίου τριμήνου.

Σημειώνεται ότι σύντομα αναμένεται η ολοκλήρωση της διαδικασίας προκήρυξης προσλήψεων 700 ιατρών, 4.000 νοσηλευτών καθώς και 910 λοιπών ειδικοτήτων εργαζομένων, τις οποίες εξήγγειλε το Υπουργείο Υγείας, προκειμένου να ικανοποιηθούν τα λοιπά αιτήματα στελέχωσης των θέσεων με μόνιμο προσωπικό.

Η Ναύπακτος, επόμενος σταθμός για το Ψηφιακό Μουσείο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ