ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΔυναμικό ΟΧΙ στην απαξίωση της Υγείας

Δυναμικό ΟΧΙ στην απαξίωση της Υγείας

Κινητοποιήσεις για τα Νοσοκομεία του Νομού

Δυναμικό ΟΧΙ στην απαξίωση της Υγείας

Αφιλοκερδώς το Σαββατοκύριακο καρδιολόγος στο Νοσοκομείο Αγρινίου

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το απόγευμα στην πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνιο από το συντονιστικό των φορέων «Δικαίωμα στη Ζωή» κινητοποίηση για την απαξίωση των δύο νοσηλευτικών ιδρυμάτων σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι. H εκδήλωση ήταν προγραμματισμένη την προηγούμενη εβδομάδα αλλά οι καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν την πραγματοποίησή της. Το παρόν στην πλατεία έδωσαν πολίτες, εργαζόμενοι στα νοσοκομεία αλλά και μαθητές καθώς στην εκδήλωση πήραν μέρος και μαθητικά συγκροτήματα δίνοντας μια μουσική “πινελιά” στην πλατεία. Ο πρόεδρος του συντονιστικού «Δικαίωμα στη Ζωή» Νίκος Καμζέλας ανέφερε στην “Σ” σχετικά με την εκδήλωση πως ”Συγκεντρωθήκαμε απλοί πολίτες και εκπρόσωποι κινημάτων διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση που έχουν περιέλθει τα δύο νοσοκομεία του νομού και γενικότερα η υγεία. Έπαψαν την λειτουργία τους οι δύο καρδιολογικές του Αγρινίου και Μεσολογγίου, αν κάποιος χρειαστεί καρδιολόγο θα πρέπει να κάνει πολλά χιλιόμετρα εκτός νομού που είναι κρίσιμος χρόνος για να διασωθεί. Θα ενημερώσουμε τον κόσμο για το τι συμβαίνει στα νοσοκομεία και θα απαιτήσουμε με νέες κινητοποιήσεις, ως «Δικαίωμα στη Ζωή» να έχουμε γιατρούς για εμάς και τα παιδιά μας.”
Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων του Νοσοκομείου Μεσολογγίου Δημήτρης Τουμαράς ανέφερε στην “Σ” Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, όλα αυτά τα οποία λέγαμε επιβεβαιώθηκαν δυστυχώς, οι καρδιολογικές δεν λειτουργούν με αποτέλεσμα την ραγδαία επιδείνωση της κατάστασης. Είμαστε σε μια κατάσταση που δεν γνωρίζω κατά πόσο είναι αναστρέψιμη και ευθύνη έχουν όλοι όσοι ηγούνται στις δύο νοσηλευτικές μονάδες αλλά και στο Υπουργείο. Έχουμε γεμίσει από “θα” και δεν έχουμε δει τίποτα. Παρ`όλες τις οχλήσεις και κινητοποιήσεις η παραμονή σε αυτή την κατάσταση μας κάνει να σκεφτούμε πως είναι οργανωμένο σχέδιο που συντελείται τόσο στην περιοχή αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα”.
Τον λόγο στην εκδήλωση πήρε ο εκπρόσωπος των εργαζόμενων στο ΔΣ του Νοσοκομείου Αγρινίου Στέλιος Μερμίγκης που αναφέρθηκε στην απαξίωση και αδιαφορία που επικρατεί στο νοσοκομείο από την ηγεσία τόσο καιρό καθιστώντας το μη λειτουργικό. Τόνισε πως “η πολιτική ηγεσία του τόπου πρέπει να νιώσει την ανάσα του λαού και να μην περιμένουμε να δούμε αλλιώς άσπρη μέρα.” Αναφέρθηκε και στο παράδειγμα του συντοπίτη μας διοικητή στο Νοσοκομείο της Άρτας που κατάφερε να πάρει και γιατρούς αλλά και χρήματα για την κάλυψη των αναγκών του νοσοκομείου. Το Σαββατοκύριακο αυτό στο νοσοκομείο Αγρινίου η καρδιολογική θα λειτουργήσει χάρη στον εθελοντισμό ενός καρδιολόγου που θα επιβλέπει την ΜΕΘ, τα έκτακτα χειρουργεία και την μονάδα τεχνητού νεφρού. Να επισημανθεί πως θα προσφέρει τις υπηρεσίες του χωρίς καμία χρηματική επιβάρυνση. Το μεσημέρι της Παρασκευής ο διοικητής του Νοσοκομείου Αγρινίου Γιώργος Βλάχος ανέφερε στην “Σ” πως “το Σαββατοκύριακο θα καλυφθεί το θέμα με την καρδιολογική κλινική αφού θα υπάρχει εσωτερική εφημερία από τον καρδιολόγο. Στο Μεσολόγγι δεν υπάρχει καρδιολόγος καθώς έχει αναρρωτική άδεια”. Η λύση βέβαια είναι προσωρινή και λειτουργεί χάρη στον εθελοντισμό του καρδιολόγου δίνοντας μια μικρή παράτασης ζωής στο μέγιστο πρόβλημα που προέκυψε.

Άλκης Αποστολόπουλος

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr