ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΔημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου: Στις 15/9 η συνεδρίαση για το Πανεπιστήμιο

Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου: Στις 15/9 η συνεδρίαση για το Πανεπιστήμιο

Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου: Στις 15/9 η συνεδρίαση για το Πανεπιστήμιο

Το θέμα των Πανεπιστημιακών Τμημάτων του Αγρινίου, μετά την ανακοίνωση των βάσεων και τους ελάχιστους επιτυχόντες στα Τμήματα αυτά, απασχόλησε ακροθιγώς το Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου στην εκτός ημερήσιας διάταξης διαδικασία της σημερινής του συνεδρίασης.

Από όλες τις πλευρές εκφράστηκε μεγάλος προβληματισμός για την επόμενη μέρα και το γεγονός ότι τα Τμήματα του Αγρινίου μένουν με ελάχιστους πρωτοετείς φοιτητές με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη βιωσιμότητά τους.

Το θέμα θα απασχολήσει προσεχή ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου, που θα πραγματοποιηθεί κατά πάσα πιθανότητα την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμαρχος Αγρινίου εκτίμησε ότι από τις εξελίξεις και την καθιέρωση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής επιβεβαιώνεται πως ήταν σωστό το αίτημα του Δήμου Αγρινίου για λειτουργία αυτόνομου Πανεπιστημίου στο Αγρίνιο, γιατί –όπως είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στο γεγονός ότι το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Αγρινίου που είχε σε γενικές γραμμές ικανοποιητικό βαθμό επιτυχόντες, «τις καλές σχολές της παίρνει η Πάτρα, ενώ ένα αυτόνομο Πανεπιστήμιο θα μπορούσε να ιδρύσει τις σχολές που θέλει».

Μάλιστα ο Γ. Παπαναστασίου επικαλέστηκε και το παράδειγμα των γεωπονικών Τμημάτων, που ιδρύθηκαν επί υπουργίας Γαβρόγλου και την ανωτατοποίηση των πολλών γεωπονικών τμημάτων ΤΕΙ, λέγοντας πως και αυτή η εκτίμηση να γεμίσει δηλαδή η Ελλάδα γεωπονικές, αποδείχθηκε πως δεν θα μπορέσει να αποδώσει.

Αιτωλοακαρνανία: Η κατανομή των 23 κρουσμάτων κορωνοϊού της Κυριακής – Στο Αγρίνιο τα περισσότερα

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr