ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΔημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου: Στήριξη στην τοπική αγορά – Ομοβροντία κατά των τελευταίων κυβερνητικών μέτρων για την πανδημία

Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου: Στήριξη στην τοπική αγορά – Ομοβροντία κατά των τελευταίων κυβερνητικών μέτρων για την πανδημία

Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου: Στήριξη στην τοπική αγορά – Ομοβροντία κατά των τελευταίων κυβερνητικών μέτρων για την πανδημία

Με ομοβροντία κατά των τελευταίων κυβερνητικών μέτρων για την πανδημία κύλησε η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου του αιτήματος του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου για στήριξη της τοπικής αγοράς.

Από όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου εκφράστηκε η συμφωνία με την κριτική που ασκήθηκε από τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου Σωκράτη Κωστίκογλου, ο οποίος έκανε λόγο για μέτρα «εκτός λογικής».

Το ζήτημα του ωραρίου και του ανοίγματος των καταστημάτων στις 10 το πρωί, το γεγονός ότι μια μικρή μερίδα του εμπορικού κόσμου ενισχύθηκε από διάφορα ενισχυτικά μέτρα, που εφαρμόστηκαν το προηγούμενο διάστημα, αλλά και το γεγονός ότι δεν υπήρξε κάποιο πρόγραμμα επανεκκίνησης στοχευμένο για τον κλάδο του λιανεμπορίου, ήταν μερικά μόνο από τα σημεία που έθιξε ο Σωκράτης Κωστίκογλου κατά την παρέμβασή του στη συνεδρίαση. «Είναι δύσκολο να περιγράψω τι συμβαίνει στην αγορά, στους δρόμους κυκλοφορεί λιγότερος κόσμος από την περίοδο του τυπικού lockdown» είπε χαρακτηριστικά ο Σ. Κωστίκογλου και πρόσθεσε ότι η αγωνία των εμπόρων είναι μεγάλη ενόψει της εορταστικής περιόδου, καθώς εκεί «έχουμε ποντάρει πολλά». Τέλος ζήτησε τη στήριξη του Δήμου Αγρινίου στο να επανέλθει το ωράριο αναφορικά με το άνοιγμα των καταστημάτων, καθώς και σε άλλα οικονομικά αιτήματα του λιανεμπορίου για διαγραφή μέρους των χρεών της πανδημίας και μετατροπή των επιστρεπτέων προκαταβολών σε μη επιστρεπτέες στο σύνολό τους.

Τα αιτήματα αυτά δεν εμπίπτουν φυσικά στην αρμοδιότητα του Δήμου, ωστόσο το Δημοτικό Συμβούλιο με ψήφισμά του θα εκφράσει την υποστήριξή του σε αυτά.

Σε ό,τι αναλογεί στο Δήμο Αγρινίου, όπως θύμισε ο Δήμαρχος Γ. Παπαναστασίου, αναφορικά με τη μείωση των τελών το Δημοτικό Συμβούλιο πήγε στο maximum των δυνατοτήτων που επιτρέπονται από το νόμο και για τον κλάδο του λιανεμπορίου και για άλλες επαγγελματικές κατηγορίες. Από εκεί και πέρα ο Δήμος Αγρινίου, όπως αναφέρθηκε από το Γ. Παπαναστασίου, θα συνεχίσει να προβάλλει μέσω των πληροφοριακών πινακίδων του Δήμου Αγρινίου μηνύματα για τη στήριξη της τοπικής αγοράς. Ενώ ο Δήμος Αγρινίου στο πλαίσιο όσων επιτρέπονται από τις συνθήκες της πανδημίας, έχει προγραμματίσει σειρά ανοικτών εκδηλώσεις, προκειμένου κατά την εορταστική περίοδο και η ψυχολογία του κόσμου να τονωθεί και κατ΄επέκταση να ενισχυθεί η τοπική αγορά.

  • Αντιπαράθεση για τους πεζοδρόμους ενόψει εορταστικής περιόδου

Οι αναφορές από την πλευρά της Χρ. Σταρακά και του Στ. Καμμένου σε θέματα όπως το κυκλοφοριακό, η πεζοδρόμηση της οδού Βότση, αλλά και η καθαριότητα στο κέντρο της πόλης προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του Γ. Παπαναστασίου. Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί ότι ο Στ. Καμμένος πρότεινε κατά την εορταστική περίοδο να ανοίξουν για τα αυτοκίνητα τα προσφάτως πεζοδρομημένα τμήματα στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. «Ο κόσμος δεν ψωνίζει με το αυτοκίνητο, όλοι οι εμπορικοί δρόμοι των πόλεων και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό είναι πεζοδρομημένοι», είπε χαρακτηριστικά ο Γ. Παπαναστασίου, θυμίζοντας ότι πριν εγκριθεί η απόφαση για την επέκταση των πεζοδρόμων με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου οι δρόμοι πέριξ της κεντρικής πλατείας έκλειναν κατά την εορταστική περίοδο. «Είναι αστεία αυτή η πλειοδοσία, για να γίνουμε αρεστοί» είπε χαρακτηριστικά σχολιάζοντας τη πρόταση του Στ. Καμμένου. Τέλος αναφορικά με το ζήτημα της καθαριότητα ο Δήμαρχος Αγρινίου επέμεινε στο γεγονός ότι το Αγρίνιο συγκαταλέγεται στις πιο καθαρές πόλεις της χώρας, εκτιμώντας ότι μικροπροβλήματα που παρουσιάζονται ενίοτε στο κέντρο της πόλης, οφείλονται πολλές φορές στην κακή συμπεριφορά μιας μικρής μερίδα εμπόρων.

Δημήτρης Παπαδάκης Εφημερίδα Συνείδηση

Ψήφισμα για τους συμβασιούχους στην καθαριότητα του Νοσοκομείου

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr