ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΔημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου: Ψήφισμα για τα ΕΛΤΑ Παραβόλας

Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου: Ψήφισμα για τα ΕΛΤΑ Παραβόλας

Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου: Ψήφισμα για τα ΕΛΤΑ Παραβόλας

Ψήφισμα ενάντια στο κλείσιμο των ΕΛΤΑ Παραβόλας έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου στη αποψινή του συνεδρίαση ζητώντας την ακύρωση των αποφάσεων για όλα τα υποκαταστήματα των ΕΛΤΑ του Δήμου Αγρινίου (Παναιτώλιο, Άγιος Κωνσταντίνος, Ματαράγκα, πέραν της Παραβόλας). Ένα κλείσιμο που ήδη από χθες είναι πραγματικότητα.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο είχε υποβληθεί το ψήφισμα της Κοινότητας Παραβόλας, όταν οι κάτοικοι της περιοχής από την προηγούμενη εβδομάδα προχώρησαν σε κινητοποιήσεις παράλληλα όμως στη χθεσινή συνεδρίαση ήλθε και συγκεκριμένη πρόταση ψηφίσματος από τον Γ. Καραμητσόπουλο, επικεφαλής της «Συμμαχίας Πολιτών».

Το Δημοτικό Συμβούλιο όπως και την προηγούμενη φορά με το κλείσιμο των ΕΛΤΑ στη Ματαράγκα, αρκέστηκε σε ένα ψήφισμα, τη στιγμή που πέρα από τις κυβερνητικές ευθύνες που αναφέρθηκαν για την γενικότερη υποβάθμιση της υπαίθρου, φάνηκε από τη συζήτηση του θέματος το ψήφισμα απλώς να γίνεται για την τιμή των όπλων και από τις περισσότερες πλευρές εκτιμήθηκε ότι περίπου το θέμα είναι τελειωμένο μέσα στο γενικότερο πλαίσιο αναδιάρθρωσης των ΕΛΤΑ.

Αναλυτικά το ψήφισμα :

Όλως τυχαίως, αμέσως μετά τις Εθνικές εκλογές, η κυβέρνηση προχώρησε στο διάστημα από τις 10 μέχρι τις 24 Ιουλίου 2023 στο κλείσιμο 100 καταστημάτων ΕΛΤΑ σε όλη τη χώρα. Ανάμεσα σε αυτά που έκλεισαν ήταν και τα καταστήματα του Αγίου Κωνσταντίνου, του Παναιτωλίου και της Ματαράγκας του Δήμου Αγρινίου.

Όλως τυχαίως και πάλι, αμέσως μετά τις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές, η κυβέρνηση προχωρά στο κλείσιμο άλλων 41 καταστημάτων ΕΛΤΑ σε όλη τη χώρα μέχρι τις 23 Οκτώβρη 2023. Ανάμεσα σε αυτά περιλαμβάνεται και το κατάστημα της Παραβόλας του Δήμου Αγρινίου. Συνολικά 4 καταστήματα ΕΛΤΑ έβαλαν ή βάζουν λουκέτο στον Δήμο Αγρινίου τους τελευταίους μήνες.

Τα καταστήματα αυτά είχαν για πολλά χρόνια πολύ σημαντική προσφορά στις τοπικές κοινωνίες καθώς εξυπηρετούν βασικές ανάγκες συμπολιτών μας και η λειτουργία τους ήταν και είναι απολύτως απαραίτητη ειδικά για τους οικονομικά ασθενέστερους, τους ηλικιωμένους, τους συμπολίτες μας που δεν έχουν την δυνατότητα να μετακινούνται κ.ά. Θυμίζουμε ότι ο Δήμος Αγρινίου είναι τεράστιος με έκταση 1247 km2, με πολύ μεγάλες αποστάσεις και συνολικά 68 κοινότητες.

Η απόφαση της κυβέρνησης για το κλείσιμο τους οδηγεί στην περαιτέρω υποβάθμιση της ζωής των κατοίκων και στην εγκατάλειψη και ερήμωση των χωριών μας. Αυτό αντίκειται στον κοινωνικό ρόλο των Ελληνικών Ταχυδρομείων καθώς σύμφωνα με τον νόμο ως Δημόσια Επιχείρηση δεσμεύονται «έναντι του κράτους για την προσφορά καθολικής υπηρεσίας αποδεκτής ποιότητας σε προσιτές τιμές στο σύνολο των πολιτών».

Επομένως σκοπός τους θα πρέπει να είναι η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός τους ώστε να παρέχουν καλύτερες και ποιοτικότερες υπηρεσίες σε όλους τους πολίτες, και όχι το κλείσιμο των καταστημάτων. Απαιτούμε άμεσα την ακύρωση όλων των αποφάσεων για το κλείσιμο των καταστημάτων των ΕΛΤΑ στον Δήμο Αγρινίου. Τα ΕΛΤΑ επιβάλλεται να συνεχίσουν να έχουν ως προτεραιότητα τον κοινωνικό τους ρόλο και όχι το κέρδος.

Ο Μηχανισμός στήριξης επιχειρηματικότητας στο Αγρίνιο – Ημερίδα ενημέρωσης της επιχειρηματικής κοινότητας (εικόνες – video) 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ