ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΔημοτική Πινακοθήκη: Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης “Ο Ευγένιος Ντελακρουά και η Ελληνική Επανάσταση” 

Δημοτική Πινακοθήκη: Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης “Ο Ευγένιος Ντελακρουά και η Ελληνική Επανάσταση” 

Δημοτική Πινακοθήκη: Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης “Ο Ευγένιος Ντελακρουά και η Ελληνική Επανάσταση” 

Μέχρι τις 30 Νοεμβρίου θα διαρκέσει  η έκθεση “Ο Ευγένιος Ντελακρουά και η Ελληνική Επανάσταση”  που φιλοξενείται στη Δημοτική Πινακοθήκη Αγρινίου και στην οποία παρουσιάζονται έργα του μεγάλου Γάλλου ζωγράφου αφιερωμένα στην Επανάσταση του 1821.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ενημέρωση του Δήμου, ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Δημοτικής Πινακοθήκης Αγρινίου, Χρήστος Γαρουφαλής  στα εγκαίνια της έκθεσης,  σημείωσε τη σπουδαιότητα των έργων τα οποία «…σαν ένα είδος υποκειμενικής δημοσιογραφικής ανταπόκρισης ευαισθητοποίησαν και αφύπνισαν το φιλελληνικό ρεύμα στην Ευρώπη».

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου ανέφερε σχετικά: «Με ξεχωριστή χαρά υποδεχόμαστε στη Δημοτική Πινακοθήκη Αγρινίου επτά φημισμένα έργα ενός σπουδαίου φιλέλληνα. Ο Ευγένιος Ντελακρουά δεν είχε επισκεφθεί ποτέ την Ελλάδα. Γνώρισε τον αγώνα των Ελλήνων μέσα από διηγήσεις .Εκείνες οι αφηγήσεις οδήγησαν το πινέλο του σε μεγαλειώδη έργα. Αλλά και σε μια καλλιτεχνική επανάσταση. Η τέχνη του συγκλόνισε τους Ευρωπαίους και  με την ορμή της έστρεψε την προσοχή στη μικρή χώρα που πάλευε να ελευθερωθεί».

Στη ξενάγηση που ακολούθησε ο Χρήστος Γαρουφαλής παρουσίασε αναλυτικά ενδιαφέροντα στοιχεία για το κάθε έργο ξεχωριστά.

Η έκθεση συνδιοργανώνεται με τη στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδας στη Πάτρα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821. Τα έργα παρέχονται από την AgencePhotographique – RéuniondesMuséesNationaux – GrandPalais – Louvre(Φωτογραφικό Πρακτορείο – Ένωση Εθνικών Μουσείων – GrandPalais – Λούβρο).

Η ΔΠΑ και ο Δήμος Αγρινίου συμμετέχουν στις επετειακές εκδηλώσεις  τιμώντας τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάστασηόπως ανέφερε ηΑντιδήμαρχος Πολιτισμού Μαρία Παπαγεωργίου.

Οι επισκέπτες θα πρέπει να επιδεικνύουν, μαζί με την αστυνομική  ταυτότητα, πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης.

Ώρες επισκέψεων:

Τρίτη-Σάββατο: 10:00 – 13:30 & 18:00 – 20:30

Κυριακή: 10:30 – 13:30, Δευτέρα & αργίες κλειστά

Πληροφορίες:

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Δ. Βότση 2, Αγρίνιο

τηλ. 26413 60419,  e-mail: pinakothiki@agrinio.gr,  www.dipinag.gr

Νέες οδηγίες για ασθενείς με κορονοϊό: Πότε παραμένουν σπίτι, πότε χρειάζονται αγωγή και ποια

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr