ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΔημοτική Αστυνομία: Αίτημα για 14 προσλήψεις από το Δήμο Αγρίνιου

Δημοτική Αστυνομία: Αίτημα για 14 προσλήψεις από το Δήμο Αγρίνιου

Δημοτική Αστυνομία: Αίτημα για 14 προσλήψεις από το Δήμο Αγρίνιου

Την έγκριση προσλήψεων ειδικού ένστολου προσωπικού δημοτικής αστυνομίας στους Δήμους προβλέπει νέα εγκύκλιος του ΥΠΕΣ, που προγραμματίζει να προκηρύξει 1.264 μόνιμες θέσεις για όλη τη χώρα.

Το Υπουργείο ζήτησε από τους Δήμους να υποβάλουν μέχρι τις 19/1 τα αιτήματά τους για την κάλυψη υφιστάμενων κενών θέσεων στο προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας. Έτσι χθες το Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου αποφάσισε να ζητήσει την κάλυψη και των 14 κενών οργανικών θέσεων. Πρόκειται για 4 θέσεις ΠΕ, 7 θέσεις ΤΕ και 3 θέσεις ΔΕ. Υπενθυμίζεται ότι το Υπουργείο Εσωτερικών ζήτησε τα αιτήματα των δήμων να γίνουν βάσει των υφιστάμενων κενών οργανικών θέσεων.

O Δήμος Αγρινίου στοχεύει από τη στιγμή που θα καλυφθούν όλες οι κενές οργανικές θέσεις να μπορέσει να καλύψει πλήρως και την απογευματινή βάρδια, καθώς και στο Αγρίνιο όταν το 2015 η Δημοτική Αστυνομία επαναλειτούργησε, αυτό έγινε με λιγότερο από το αρχικό προσωπικό, με αποτέλεσμα όχι μόνο να είναι αδύνατο να καλυφθεί απογευματινή βάρδια, αλλά και να υπάρχει τεράστια δυσκολία να καλυφθεί όλο το χωρικό εύρος του Δήμου Αγρινίου και όλες οι αρμοδιότητες της Δημοτικής Αστυνομίας.

Η προκήρυξη της Δημοτικής Αστυνομίας για την πρόσληψη 1.264 νέων δημοτικών αστυνομικών, που θα γίνει μέσω ΑΣΕΠ, εκτιμάται ότι θα βγει έως τα τέλη Ιανουαρίου – αρχές Φεβρουαρίου, καθώς το σχετικό νομοσχέδιο ψηφίστηκε από τη βουλή το περασμένο Δεκέμβριο. Ενώ η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων πάντως εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει την άνοιξη.

Το νομοσχέδιο που πέρασε πρόσφατα για τη Δημοτική Αστυνομία, προβλέπει νέες αρμοδιότητες. Δημοτική Αστυνομία, προβλέπει νέες αρμοδιότητες. Οι αρμοδιότητες διακρίνονται σε τρεις κατηγορίες, ανάλογα με τον πληθυσμό του δήμου και τον αριθμό του προσωπικού της δημοτικής αστυνομίας.

Στην πρώτη κατηγορία περιλαμβάνονται απλές αρμοδιότητες όπως ο έλεγχος της παράνομης στάθμευσης, η απομάκρυνση εγκαταλελειμμένων οχημάτων, η επιβολή διοικητικών κυρώσεων σε καταστήματα ή επιχειρήσεις, η επίδοση εγγράφων κλπ.

Η δεύτερη κατηγορία αφορά την τήρηση των διατάξεων για την υπαίθρια διαφήμιση, τα ζώα συντροφιάς και το υπαίθριο εμπόριο. Στην τρίτη κατηγορία περιλαμβάνονται ο έλεγχος νομιμότητας στην αδειοδότηση καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, θεάτρων, κινηματογράφων κτλ., η ηχορύπανση, η κοινή ησυχία και η λειτουργία μουσικής στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, το ωράριο λειτουργίας καταστημάτων, η λειτουργία εμποροπανηγύρεων, εποχικών υπαίθριων αγορών και λοιπών ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων και η τήρηση της αντικαπνιστικής νομοθεσίας.

Αίτημα και για 10 θέσεις από το πρόγραμμα της ΔΥΠΑ

Παράλληλα ο Δήμος Αγρινίου προτίθεται να συμμετάσχει στο πρόγραμμα μακροχρόνιων ανέργων ηλικίας 55-67 ετών της Δ.ΥΠ.Α.(πρώην ΟΑΕΔ). Για την πρόσληψη μακροχρόνια ανέργων, η διάρκεια του προγράμματος έχει οριστεί στους 12 μήνες με δυνατότητα επέκτασης για άλλους 12.

Το πρόγραμμα αυτό επιχορηγείται από την Δ.ΥΠ.Α. και ως ποσό επιχορήγησης ορίζεται το 75% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους του ωφελούμενου με ανώτατο όριο τα 750 ευρώ μηνιαίως.

Το αίτημα του Δήμου Αγρινίου αφορά την πρόσληψη 10 συνολικά ατόμων, για τις εξής ειδικότητες :

1. ΤΕ ΓΕΩΠΟΝΟΣ (1) άτομο
2.ΔΕ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΓΡΑΦΕΙΟΥ (2) άτομα
3.ΥΕ ΚΛΗΤΗΡΕΣ (2) άτομα
4.ΥΕ ΒΟΗΘΟΣ ΚΤΙΣΤΗ (1) άτομο
5.ΥΕ ΒΟΗΘΟΣ ΣΙΔΗΡΟΥΡΓΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ (1) άτομο
6.ΥΕ ΚΑΘΑΡΙΣΤΗΣ/ ΣΤΡΙΑ (1) άτομο
7.ΥΕ ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ (2) άτομα

*Φωτογραφία αρχείου

Δημήτρης Παπαδάκης – Εφημερίδα “Συνείδηση”

Τουρισμός για Όλους: Αντίστροφη μέτρηση για την κλήρωση των 125.000 voucher – Οι δικαιούχοι

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ