ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠαιδειαΔημοτικά σχολεία: Διχασμένοι για το άνοιγμα οι επιστήμονες

Δημοτικά σχολεία: Διχασμένοι για το άνοιγμα οι επιστήμονες

Δημοτικά σχολεία: Διχασμένοι για το άνοιγμα οι επιστήμονες
Για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων και τις αντιδράσεις των επιστημόνων μίλησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη το πρωί της Τρίτης (19/5) ο καθηγητής επιδημιολογίας και μέλος της Εθνικής Επιτροπής Υγείας κατά του κορονοϊού, Γκίκας Μαγιορκίνης.

«Τα στοιχεία δεν μας βοηθάνε πολύ να αποφασίσουμε προς τη μία ή προς την άλλη κατεύθυνση» επεσήμανε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΑΝΤ1 και εξήγησε:

«Τα στοιχεία που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα αναφέρονται σε περιστατικά που μολύνθηκαν 10 έως 12 ημέρες πριν, δηλαδή μετά τις 4 Μαΐου. Καλό είναι να περιμένουμε έως την Τρίτη – Τέταρτη γιατί υπάρχει το φαινόμενο του Σαββατοκύριακου».

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης επίσης σχολίασε τις εικόνες του σαββατοκύριακου όπου δεκάδες πολίτες συνωστίστηκαν στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για να πάνε στις παραλίες λέγοντας: « Στα ΜΜΜ έχουμε αρχίσει να χαλαρώνουμε, θα πρέπει να προσέχουμε, δεν λέω ότι γίνεται επί τούτου αλλά δεν πρέπει να συμβαίνει».

Δεν υπάρχει απόφαση για τα δημοτικά σχολεία

Εστιάζοντας στο άνοιγμα των σχολείων, ο κ. Μαγιορκίνης είπε ότι αυτό που σκέφτηκε η επιτροπή είναι ότι η επιστροφή των μαθητών θα γίνεται με την μισή μαθητική κοινότητα και συμπλήρωσε: «Από τη στιγμή που τα παιδιά κυκλοφορούν έξω στις πλατείες δεν είναι καλή εικόνα να κυκλοφορούν έξω και να μην μπορούν να πάνε στο σχολείο». Αναφέροντας ότι υπάρχει η δυνατότητα να μην επιστρέψουν στις αίθουσες εάν οι ίδιοι οι μαθητές ή μέλος του οικογενειακού περιβάλλοντός τους ανήκει σε ευπαθή ομάδα σημείωσε: «Με τα πρωτόκολλα που υπάρχουν, η πιθανότητα μετάδοσης έχει πέσει στο μισό, ίσως και περισσότερο».

Τέλος, ενόψει της απόφασης επανέναρξης ή μη της λειτουργίας των δημοτικών σχολείων –απόφαση που θα ληφθεί μετά τις 20 Μαΐου- ο κ. Μαγορκίνης δήλωσε: «Δεν υπάρχει απόφαση. Ακόμα και η διεθνής κοινότητα είναι διχασμένη για τις μικρότερες ηλικίες. Υπάρχουν αντικρουόμενα στοιχεία. Δεν είναι μια εξίσωση με μια λύση. Τα στοιχεία δεν μας βοηθάνε πολύ να αποφασίσουμε προς τη μία ή προς την άλλη κατεύθυνση. Δεν υπάρχει 100% απάντηση στο θέμα αυτό».

aftodioikisi.gr
ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr