ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοινωνικα ΝεαΔήμος Ξηρομέρου: Η ατομική ευθύνη των πολιτών και των επισκεπτών στην καθαριότητα και στον ευπρεπισμό (ΦΩΤΟ)

Δήμος Ξηρομέρου: Η ατομική ευθύνη των πολιτών και των επισκεπτών στην καθαριότητα και στον ευπρεπισμό (ΦΩΤΟ)

Δήμος Ξηρομέρου: Η ατομική ευθύνη των πολιτών και των επισκεπτών στην καθαριότητα και στον ευπρεπισμό (ΦΩΤΟ)

Με πολύ απλή και όμορφη πρωτοβουλία του Δήμου Ξηρομέρου, της Κοινωφελούς Επιχείρησης και των δομών ΚΔΑΠ του Δήμου, σημάνθηκαν οι κάδοι σκουπιδιών του Μύτικα, με μηνύματα ευαισθητοποίησης των πολιτών, κάτι που εμείς ως Blog πάντα το επισημαίναμε και δυστυχώς στον Μύτικα είναι δυσάρεστο φαινόμενο το πως συμπεριφερόμαστε ως κάτοικοι, αλλά και ως επισκέπτες.
Αν εμείς όλοι μας πρώτοι δεν αλλάξουμε, αν δεν γίνουμε εμείς οι ίδιοι η αλλαγή για τον αγαπημένο μας τόπο, αυτά θα μας ταλαιπωρούν.
Σε αυτό το θέμα η δημόσια γνώμη μας πολλών χρόνων, είναι ότι πρέπει πρωτίστως να κάνουμε μια ενδοσκόπηση όλοι μας και δευτερευόντως η εκάστοτε δημοτική αρχή, το εκάστοτε Τοπικό Συμβούλιο και ο εκάστοτε Πρόεδρος.
Προσωπικά ως Blog, πολιτική με φωτογραφίες κάδων σκουπιδιών δεν κάναμε ποτέ και 5 φορές που δημοσιεύσαμε τα προηγούμενα 5 χρόνια της τέως δημοτικής αρχής σχετικά άρθρα (ένα δεν ήταν δικό μας), ήταν κατόπιν λήψης φωτογραφιών από αναγνώστες μας, οι οποίοι ζητούσαν να αναδείξουμε το θέμα. Και στις 5 αναρτήσεις μας, προτάσσαμε πάντοτε τις ευθύνες των δημοτών για αυτή την κατάσταση και την δημοτική αρχή και τον εκάστοτε Πρόεδρο του Μύτικα, τους βάζαμε πάντα δεύτερους (δείτε εδώ, εδώ, εδώ, εδώ και εδώ).
Αυτό το κάναμε γιατί: 1. Αγαπάμε πάρα πολύ το χωριό μας και δεν θα μπαίναμε ποτέ σε διαδικασία να το δυσφημίζουμε κατά σύστημα, νομίζοντας ότι με αυτό το θέμα θα κάνουμε αντιπολίτευση στην οποιαδήποτε δημοτική αρχή και 2. Ποτέ δεν θέλαμε να χαϊδέψουμε τα αυτιά των δημοτών λαϊκίζοντας και εξαγνίζοντας συμπεριφορές, γιατί λίγο να κυκλοφορείς στα όρια του Δήμου Ξηρομέρου και του Μύτικα, βλέπεις εικόνες ντροπής, με τις ευθύνες μας ως πολίτες να είναι μεγάλες, χωρίς συναίσθηση της ατομικής ευθύνης για την προστασία του περιβάλλοντος.
Μόνο και μόνο το φαινόμενο δεξιά και αριστερά από τους δρόμους να πετάμε ως ασυνείδητοι οδηγοί, πλήθος από πλαστικά μπουκάλια νερού και καφέ λέει πολλά ή το άλλο όπου, σε όποιο σημείο σκεφτεί ο καθένας εναποθέτει μπάζα και υλικά ή τα σκουπίδια έξω από τους κάδους την Κυριακή, χωρίς να δένουμε καν τις σακούλες και πολλές τέτοιες αντικοινωνικές συμπεριφορές.

mytikaspress.blogspot.com

Εσπερινό ΕΠΑΛ Αγρινίου: Ηλεκτρονικές Εγγραφές Γ’ Φάση περιόδου Σεπτεμβρίου 2020

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr