ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΑιτωλοακαρνανιαΘερμοΔήμος Θέρμου: Έναρξη εκπόνησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος

Δήμος Θέρμου: Έναρξη εκπόνησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος

Δήμος Θέρμου: Έναρξη εκπόνησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος

Τις διαδικασίες εκπόνησης του Επιχειρησιακού του Προγράμματος  έχει εκκινήσει ο Δήμος Θέρμου.  

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα αποτελεί ένα ολοκληρωμένο πολυτομεακό πρόγραμμα περιφερειακής και οργανωτικής ανάπτυξης, η κατάρτιση του οποίου προβλέπεται από τη νομοθεσία.

Αποτελεί το βασικό εργαλείο για την άσκηση του αναπτυξιακού ρόλου του ενός Δήμου, λαμβάνοντας υπόψη τα τοπικά προβλήματα, τους διαθέσιμους πόρους και τις δυνατότητές του ως οργανισμού σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο. Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα καθορίζονται τεκμηριωμένα οι στρατηγικοί στόχοι και οι προτεραιότητες της τοπικής ανάπτυξης, καθώς και η οργάνωση των υπηρεσιών του Δήμου και των Νομικών του Προσώπων, ενώ, παράλληλα, εξειδικεύονται οι δράσεις για την επίτευξη των στόχων αυτών.

Η κατάρτιση του Επιχειρησιακού Προγράμματος πραγματοποιείται υπό την ευθύνη του Γραφείου Προγραμματισμού, Πληροφορικής και Διαφάνειας, το οποίο και συντάσσει το σχέδιο του Προγράμματος σε συνεργασία με τα όργανα της διοίκησης, τις υπηρεσίες και τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου.

Στόχος είναι το επόμενο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου Θέρμου να προκύψει μέσα από διαδικασίες συμμετοχικότητας και συναίνεσης. Να αντικατοπτρίζει στο μέγιστο δυνατό βαθμό τις αναπτυξιακές ανάγκες του τόπου μας και να προτείνει ρεαλιστικές δράσεις για την ικανοποίησή τους.

Ως πρώτο βήμα της ανωτέρω διαδικασίας, ο Δήμος έχει απευθύνει πρόσκληση στις υπηρεσίες του και σε αναπτυξιακούς φορείς που έχουν έδρα ή δραστηριοποιούνται στο Δήμο να διατυπώσουν τις παρατηρήσεις και τις στρατηγικές προτάσεις τους για τη βελτίωση της.

Δήμος Αγρινίου: Δράση για την αντιμετώπιση του καύσωνα από τις Δομές Αστέγων

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ