ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΘερμοΔήμος Θέρμου: Ψήφισμα για την Παλαιστίνη

Δήμος Θέρμου: Ψήφισμα για την Παλαιστίνη

Δήμος Θέρμου: Ψήφισμα για την Παλαιστίνη

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Θέρμου για την Παλαιστίνη

Το Δημοτικό Συμβούλιο Θέρμου στη συνεδρίασή του της 27ης Οκτωβρίου 2023 εξέδωσε, με την 195/2023 Απόφασή του, ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ, με ψήφους οχτώ (8) υπέρ, έναντι πέντε (5) κατά, ψήφισμα για την Παλαιστίνη, το οποίο έχει ως εξής:

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θέρμου κατά την τακτική του συνεδρίαση της 27ης Οκτωβρίου 2023 με αφορμή τα δραματικά γεγονότα στη Μέση Ανατολή:

Καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο το ξέσπασμα της ακραίας βίας με θύματα αθώους στην επικράτεια του Ισραήλ, στη λωρίδα της Γάζας και στη Δυτική Όχθη του Ιορδάνη.

Τάσσεται σθεναρά απέναντι σε επιθέσεις όπως αυτή της Χαμάς στις 07 Οκτωβρίου ενάντια στο Ισραήλ, με θύματα αμάχους, με απαγωγές και βιαιοπραγίες, καταδικάζοντας τέτοιες πρακτικές που δεν μπορεί να αποτελούν λύση για κανένα πρόβλημα.

Αναγνωρίζει το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα, αλλά συγχρόνως καταδικάζει την υπερβάλλουσα εκδήλωση βίας από το επίσημο κράτος του Ισραήλ σε βάρος αμάχων.

Αναγνωρίζει την αναγκαιότητα αποφυγής της γενικευμένης ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή με στόχο τη διαφύλαξη της παγκόσμιας ειρήνης.

Θεωρεί ως κλειδί επίλυσης αυτών των ζητημάτων την εφαρμογή των αποφάσεων και των ψηφισμάτων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και τον σεβασμό του διεθνούς δικαίου.

Καλεί τη διεθνή κοινότητα στις παρέμβει για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους άμαχους πολίτες της Γάζας, για την επιβολή εκεχειρίας και για την αναζήτηση πολιτικής λύσης στο παλαιστινιακό ζήτημα, που έγκειται πρωταρχικά στην ίδρυση Παλαιστινιακού κράτους.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΚΩΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου (εικόνες)

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ