ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδητα«Δήμος για τα Παιδιά μας»: «Χαμηλός πήχης, μοναδικός στόχος η προσωπική προβολή με οποιοδήποτε κόστος»

«Δήμος για τα Παιδιά μας»: «Χαμηλός πήχης, μοναδικός στόχος η προσωπική προβολή με οποιοδήποτε κόστος»

«Δήμος για τα Παιδιά μας»:  «Χαμηλός πήχης, μοναδικός στόχος η προσωπική προβολή με οποιοδήποτε κόστος»

Μπορεί στο απολογισμό της η δημοτική αρχή Μεσολογγίου να μιλά για πληθώρα παρεμβάσεων και έργων, όμως από την πλευρά της η μείζονα αντιπολίτευση μιλά για «παντελή άγνοια της οικονομικής, τεχνικής, πολιτιστικής ιστορίας του Δήμου μετά από πάνω από δύο χρόνια θητείας».

Σε ανακοίνωσή της η παράταξη «Δήμος για τα παιδιά μας» εκτιμά ότι ο Κ. Λύρος στον απολογισμό του «αγνόησε για άλλη μια φορά το Δημοτικό Συμβούλιο όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία, επέλεξε το μονόλογο αντί του διαλόγου επαναλαμβάνοντας το γνώριμο πλέον ξύλινο λόγο του, έκανε διετή απολογισμό αντί για ετήσιο, έκρυψε παντελώς ή εμφάνισε σε βίντεο-«κονσέρβα» τους συνεργάτες του για να αυτοπροβληθεί. Το ίδιο έκανε και στον κήπο των Ηρώων όπου άρον άρον εγκατέστησε μνημείο χωρίς άδεια από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Φρόντισε φυσικά να μπει και το ονοματεπώνυμο του στο μνημείο όπως και των χορηγών. Πόσο κοστίζει κε Λύρο; Ο εύρωστος Δήμος που διαφημίζετε δεν είχε να πληρώσει ένα μνημείο και βγήκε στη ζητιανιά; Αύριο θα βάλετε και ονόματα γνωστών εταιρειών σα χορηγούς στον ιερό αυτό χώρο;  Ή απλά αρκεί να είναι και το όνομά σας εκεί;»

«Μίλησε σαν να ξεκίνησε ο δήμος του 2019 όταν ανέλαβε αναδεικνύοντας την πλήρη άγνοιά του για την εξέλιξη του δήμου ή απλά σκόπιμα παραπληροφόρησε τους δημότες» αναφέρει ο «Δήμος για τα Παιδιά μας» και προσθέτει : «Μας εμφάνισε ως εξωστρέφεια μια συναυλία(για την οποία σημειωτέον δεν υπάρχει κανείς οικονομικός απολογισμός).  Αλήθεια γνωρίζετε ότι συναυλίες με διάφορους καλλιτέχνες έχουν διοργανωθεί πάμπολλες όλα τα προηγούμενα χρόνια από κάθε δημοτική αρχή; Εσάς περιμέναμε;

·  Μας εμφάνισε ως επιτυχία ότι αγόρασε απορριμματοφόρα, όταν το ένα απλά του το δώρισε το υπουργείο εσωτερικών. Πόσο δύσκολο είναι να κατατεθεί μια αίτηση;

· Μας είπε ότι η τεχνική υπηρεσία είναι μικρή όταν ο ίδιος έχει προσωπική ευθύνη για τη διάλυσή της, όπως και τη διάλυση των υπηρεσιών. Κι αν δε πιστεύετε εμάς διαβάστε τις ανακοινώσεις των εργαζομένων.

·  Μας μίλησε για έργα όταν δεν έχει υλοποιήσει ούτε ένα από το τεχνικό πρόγραμμα του 2021.

o   Ποια έργα κε Λύρο, αυτά που βρήκατε έτοιμα; Δεν έχουμε την απαίτηση να μας φωνάξετε να κόψουμε κορδέλες αλλά μην διαστρεβλώνετε τόσο βάναυσα την αλήθεια.

o   Αυτά που τα πάτε πίσω  διακινδυνεύοντας τις χρηματοδοτήσεις; Τι να θυμηθούμε ; την πιάτσα ταξί που είναι ακόμα στην πλατεία, την ίδια την πλατεία που ακόμα δεν έχει ξεκινήσει; Το ανοιχτό γήπεδο έργο του στίβου που το αλλάξατε άπειρες φορές και τελικά φτιάχνετε γήπεδο χωρίς φωτισμό; Το κλειστό γυμναστήριο που υπάρχει ορατός ο κίνδυνος απένταξης; Το έργο ΟΧΕ της οδού Ναυπάκτου; Το έργο της αγροτικής οδοποιίας που αλλάξατε για δικό σας λόγο προκαλώντας καθυστερήσεις, το κολυμβητήριο που κυριολεκτικά χάθηκε; Το καταφύγιο αδέσποτων που κληρονομήσατε για αυτό 150.000 ευρώ και σήμερα δεν έχετε ούτε τις μελέτες;  Ακόμα και τα έργα όπως η ύδρευση του Μεσολογγίου ή για τους βιολογικούς Αιτωλικού- Νεοχωρίου δεν είπατε ότι βρήκατε έτοιμες και πλήρεις μελέτες.

Μας μίλησε για αύξηση εσόδων, μείωση εξόδων και νοικοκύρεμα. Δεν είπε όμως:

o   ότι αύξησε τα δημοτικά τέλη 20% στο τέλος του 2019 (δύο χρόνια σχεδόν πριν), ενώ για πέντε χρόνια ήταν σταθερά και ότι δεν πλήρωσε ευρώ ακόμα για το σκοπό που αύξησε τα τέλη, τη διαχείριση των απορριμμάτων δηλαδή.

o   ότι βγήκαν αρκετοί υπάλληλοι σε σύνταξη,

o   ότι έχει κηρύξει μια άτυπη στάση πληρωμών σε δικαστικές αποφάσεις η οποία όμως μακροπρόθεσμα θα στοιχίσει στο δήμο

o   Προφανώς αγνοεί ότι διακινδυνεύει τα χρήματα των δημοτών σε ενδεχόμενο κούρεμα και ότι δίνει στρεβλή εικόνα για τα οικονομικά του δήμου προς την κεντρική διοίκηση διακινδυνεύοντας μικρότερες χρηματοδοτήσεις στο μέλλον.

·         Ο συνεργάτης σας μίλησε για εγκεκριμένη μελέτη και χρηματοδότηση για το ΧΥΤΑ. Κε Δήμαρχε σας προκαλούμε εάν υπάρχει απόφαση που εγκρίνει έργο για το ΧΥΤΑ να μας τη δείξετε γιατί θέλουμε κι εμείς να χαρούμε. Αν όμως δεν υπάρχει να ζητήσετε συγγνώμη από τους δημότες.

·         Κε Λύρο δε μας είπατε και τίποτα για τις συκοφαντίες αντιδημάρχου συνεργάτη σας κατά της ΔΕΥΑΜ; Ξέρετε ότι προκαλείται ανυπολόγιστη ζημιά στη ΔΕΥΑΜ; Επίσης ευτυχώς που σύσσωμη η αντιπολίτευση συντάχτηκε με την πρόταση της Περιφέρειας και αναγκαστήκατε να ακολουθήσετε αυτή την επιλογή, γιατί κατά την συνήθη τακτική σας δεν είχατε κάνει το παραμικρό για την Ενεργειακή κοινότητα του Δήμου και της ΔΕΥΑΜ»

Εφημερίδα Συνείδηση

Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα: Περί τα 62 εκατ. ευρώ οι χρηματοδοτήσεις στην Αιτωλοακαρνανία

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr