ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΝαυπακτία: Συνεδρίασε το Συντονιστικό για την προετοιμασία εν όψει τη αντιπυρικής περιόδου

Ναυπακτία: Συνεδρίασε το Συντονιστικό για την προετοιμασία εν όψει τη αντιπυρικής περιόδου

Ναυπακτία: Συνεδρίασε το Συντονιστικό για την προετοιμασία εν όψει τη αντιπυρικής περιόδου

Συνεδρίασε στη το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ναυπακτίας, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την αντιπυρική περίοδο 2022.

Στην κορυφή της ατζέντας ήταν ο καλύτερος δυνατός συντονισμός των εμπλεκόμενων φορέων και η λήψη μέτρων πρόληψης για την αποφυγή εκδήλωσης πυρκαγιών.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ενημέρωση, εκτενής ήταν η συζήτηση σχετικά με την εκτέλεση των έργων αντιπυρικής προστασίας, όπως η συντήρηση του δασικού οδικού δικτύου και των δεξαμενών νερού. Σημαντική κρίθηκε η ενημέρωση των πολιτών σε συνεργασία με τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων, αλλά και η συμμετοχή των εθελοντικών οργανώσεων-ομάδων σε δράσεις επιτήρησης δασών κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ.Βασίλης Γκίζας, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ.Θωμάς Κοτρωνιάς, ο Αντιδήμαρχος Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών κ.Γιάννης Παπαϊωαννίδης, ο Διοικητής Πυροσβετικής Υπηρεσίας Ν.Αιτωλοακαρνανίας κ.Χαράλαμπος Παλουκτσόγλου, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ναυπάκτου κ.Θάνος Χριστοβασίλης, ο Διοικητής Αστυνομικού Τμήματος Ναυπάκτου κ.Παναγιώτης Κυρίτσης, η Προϊσταμένη Λιμενικού Τμήματος Ναυπάκτου κ.Μαρία Θωμοπούλου, ο Δασάρχης Ναυπάκτου κ.Γιώργος Ράπτης, ο Διοικητής Π.Υ. Μεσολογγίου κ.Παναγιώτης Στούμπος, η Προϊσταμένη Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ναυπακτίας κ.Μάγδα Καζανά, η εκπρόσωπος του Διοικητή Π.Υ. Θέρμου κ.Ζωή Στάμου, η εκπρόσωπος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος κ.Ελένη Κατσούλη, ο εκπρόσωπος της ΔΕΔΔΗΕ κ.Φούτζουλας και ο εκπρόσωπος της Εθελοντικής Ελληνοαμερικανικής Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης κ.Δημήτρης Καλογερόπουλος. Σημειώνεται ότι, στη συνεδρίαση δεν παρέστη λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας κ.Νίκος Νικολόπουλος, ο οποίος απέστειλε εγγράφως την εισήγησή του.

Μεσολόγγι: Εγκανιάστηκε η έκθεση γλυπτικής «1821 Επανάσταση κατά πάσης δουλείας» (εικόνες)

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr