ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΝαυπακτοςΔήμος Ναυπακτίας: Στο Ταμείο Ανάκαμψης 44 πρότυπες διαβάσεις πεζών

Δήμος Ναυπακτίας: Στο Ταμείο Ανάκαμψης 44 πρότυπες διαβάσεις πεζών

Δήμος Ναυπακτίας: Στο Ταμείο Ανάκαμψης 44 πρότυπες διαβάσεις πεζών

Στο Ταμείο Ανάκαμψης 44 πρότυπες διαβάσεις πεζών ο Δήμος Ναυπακτίας όπως αναφέρει η εφημερίδα “Συνείδηση”

Αναλυτικά το δημοσίευμα: 

Την ένταξη των δήμων της χώρας στο «Πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας» το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας αποφάσισε το υπουργείο Εσωτερικών (ΥΠΕΣ).

Ειδικότερα, το συγκεκριμένο πρόγραμμα ανέρχεται σε 153.875.730,96 ευρώ και υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης –NextGenerationEU. Έτσι συνολικά, επιπλέον των 12 περιφερειών που είχαν ήδη ενταχθεί στο πρόγραμμα, η χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης για το «πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας», θα ανέλθει στα 492 εκατ. ευρώ.

Από την πλευρά της Αιτωλοακαρνανίας εντάχθηκε η πρόταση του Δήμου Ναυπακτίας που αφορά την “Κατασκευή πρότυπων μη σηματοδοτούμενων διαβάσεων σε επιλεγμένα σημεία μειωμένης οδικής ασφάλειας στους οδικούς άξονες αρμοδιότητας του Δήμου Ναυπακτίας”.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 2.780.972,47 ευρώ και αντικείμενό του είναι η εγκατάσταση εξοπλισμού και οι εργασίες που θα εκτελεστούν προκειμένου μια απλή μη σηματοδοτούμενη διάβαση πεζών να αναβαθμιστεί σε πρότυπη. Στον εξοπλισμό ενδεικτικά περιλαμβάνονται: συσκευές αφής πεζών, συσκευές σήμανσης τύπου LED, εργασίες αποκατάστασης διαγράμμισης κ.α. Θα αναβαθμιστούν συνολικά 44 διαβάσεις πεζών σε πρότυπες.

Σύμφωνα με την απόφαση, μέχρι την 31/01/2023, θα πρέπει να έχει αναρτηθεί Περίληψη Διακήρυξης του έργου. Μέχρι την 30/6/2023, θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η ανάθεση των συμβάσεων από πλευράς των Δικαιούχων με την ανάδειξη οριστικού αναδόχου. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται την 31.12.2025, ενώ οι εργασίες από τους Αναδόχους των έργων πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως 30.09.2025.

Δημήτρης Παπαδάκης – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Επιστρεπτέα: Πως αποφεύγεται  το… πέναλτι της επιστροφής ολόκληρου του ποσού

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ