ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΝαυπακτοςΔήμος Ναυπακτίας: Στο ΕΣΠΑ σύστημα για τη συλλογή Βιοαποβλήτων

Δήμος Ναυπακτίας: Στο ΕΣΠΑ σύστημα για τη συλλογή Βιοαποβλήτων

Δήμος Ναυπακτίας: Στο ΕΣΠΑ σύστημα για τη συλλογή Βιοαποβλήτων

Στο ΥΜΕΠΕΡΑΑ, το τομεακό ΕΣΠΑ του Υπ. Περιβάλλοντος εντάχθηκε με προϋπολογισμό 433.000 ευρώ η «Ανάπτυξη Συστήματος Χωριστής Συλλογής Βιοαποβλήτων» για το Δήμο Ναυπακτίας.

Ο Δήμος Ναυπακτίας με τη συγκεκριμένη δράση θα υλοποιήσει μια συνολική παρέμβαση για τη διαχείριση των βιοαποβλήτων που παράγονται, με σκοπό να ανταποκριθεί τόσο στις απαιτήσεις της Εθνικής και Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας αναφορικά όσο και στις αρμοδιότητες του, σύμφωνα με το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο.

Με την υλοποίηση του έργου, ο Δήμος Ναυπακτίας θα προμηθευτεί 190 πλαστικούς τροχήλατους κάδους των 240 λίτρων ,370 πλαστικούς τροχήλατους κάδους χωρητικότητας 340 λίτρων και 1.000 πλαστικούς κάδους κουζίνας χωρητικότητας 10 λίτρων, για τη συλλογή των βιοαποβλήτων. Οι κάδοι θα τοποθετηθούν σε κομβικά σημεία του οδικού δικτύου του Δήμου Ναυπακτίας και αφενός θα αντικαταστήσουν συμπληρώσουν το υφιστάμενο δίκτυο τροχηλάτων κάδων του Δήμου και αφετέρου αναμένεται σημαντική αναβάθμιση των κοινόχρηστων χώρων.

Επίσης, ο δήμος θα προμηθευτεί δύο απορριμματοφόρα οχήματα, ενώ προβλέπεται και η προμήθεια 1.000 οικιακών κάδων συλλογής βιοαποβλήτων

Για την ορθή ενημέρωση των δημοτών ως προς το ρόλο του συστήματος χωριστής συλλογής βιοαποβλήτων στην καθημερινότητα αλλά και την αποτελεσματική λειτουργία του νέου συστήματος κάδων συλλογής βιοαποβλήτων προβλέπονται επίσης μέσα από το συγκεκριμένο έργο και δαπάνες για δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τους στόχους του εγκεκριμένου σχεδίου για τα απορρίμματα ο Δήμος Ναυπακτίας εκτιμάται ότι θα πρέπει να εκτρέπει ετησίως περίπου 5.800 τόνους βιοαποβλήτων.

Δημήτρης Παπαδάκης Εφημερίδα Συνείδηση

Νάντια Μπουλέ: Οι πρώτες φώτο μετά από καιρό με την μπέμπα της

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr