ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠολιτισμοςΔήμος Ναυπακτίας: «Φεστιβάλ Μαθητικού Θεάτρου: Στα μονοπάτια των μύθων»

Δήμος Ναυπακτίας: «Φεστιβάλ Μαθητικού Θεάτρου: Στα μονοπάτια των μύθων»

Ο Δήμος Ναυπακτίας διοργανώνει για δεύτερη φορά «Το Φεστιβάλ Μαθητικού Θεάτρου: Στα μονοπάτια των μύθων», στο αρχαίο θέατρο της Μακύνειας, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων. Με πρωταγωνιστές τους μαθητές των δημοτικών σχολείων του Δήμου μας έχουμε την ευκαιρία να ταξιδέψουμε στο μακρινό παρελθόν και να γνωρίσουμε τους μυθικούς ήρωες της Αιτωλίας και τα κατορθώματά τους (μύθοι Ηρακλή & Ηρακλειδών, Μύθοι Μελέαγρου και Καλυδώνιου κάπρου, κλπ). Οι μαθητές υπό την καθοδήγηση  της σκηνοθέτιδας  κας Ειρήνης Ευαγγελάτου  θα παρουσιάσουν  μύθους διασκευασμένους σε θεατρικό δρώμενο. Την παρουσίαση του 3ου Δημοτικού Σχολείου έχει αναλάβει η θεατρολόγος κα Φωτεινή Γιαλούρου.
Στις 31/5/2014 και ώρα 20:00  Μύθοι της αρχαίας Αιτωλίας (γενεαλογία Αιτωλών και μυθικοί ήρωες όπως Μελέαγρος, Αταλάντη, κ.ά) από  μαθητές   των δημοτικών σχολείων της Ναυπάκτου: 1ο, 3ο,6ο και Δάφνης.
Την 1η/6/2013 και ώρα 19:30   Η ζωή και οι 12 Άθλοι του Ηρακλή από  μαθητές των δημοτικών σχολείων της Ναυπάκτου: 2ο, 5ο Αντιρρίου & Λυγιά.
Για τη σκηνογραφία και την ενδυματολογία των παραστάσεων έχει φροντίσει η  εικαστικός κα Σ. Σιδηροπούλου.
Ο Δήμος Ναυπακτίας φιλοδοξεί το Φεστιβάλ Μαθητικού Θεάτρου που λειτουργεί πιλοτικά και για το έτος 2014,  την επόμενη χρονιά, να προσκληθούν σχολεία από το Νομό Αιτ/νίας και τους όμορους νομούς ώστε να αποτελέσει έναν καθιερωμένο παιδευτικό θεσμό για την ευρύτερη περιοχή,  ανατρέχοντας στον πλούτο της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr