ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ: Εβδομάδα Περιβάλλοντος

ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ: Εβδομάδα Περιβάλλοντος

Ο Δήμος Ναυπακτίας σε συνεργασία με τα δημοτικά σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, τον σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών διοργανώνει από 28 Μαΐου – 5 Ιουνίου την «ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ».

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα δράσεων και επισκέψεων που στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση σε θέματα προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επισκέψεις στο ΧΥΤΑ, στο Χάνι Μπανιά, στον Βιολογικό Καθαρισμό, στο Περιβαλλοντικό Κέντρο Μεσολογγίου και στο δάσος της Αγίας Κυριακής, με στόχο οι μαθητές να έρθουν σε επαφή με τη φύση καθώς και με τα συστήματα διαχείρισης των απορριμμάτων, που δημιουργεί ο σύγχρονος άνθρωπος.
Επίσης οι μαθητές θα αναλάβουν τον καθαρισμό παραλιών του Δήμου με τη συνδρομή του Δικτύου Μεσόγειος SOS, τον καλλωπισμό χώρων καθώς και τη δημιουργία και διανομή φυλλαδίων δίνοντας με αυτό τον τρόπο το δικό τους βροντερό μήνυμα για την αναγκαιότητα προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος.
Επιπλέον οι μαθητές θα παρουσιάσουν εικαστικές δημιουργίες με θέμα την προστασία του περιβάλλοντος στον χώρο της ΠΛΑΖ, που θα έχει καλλωπιστεί με την παρέμβαση της εθελοντικής ομάδας ΔΡΩ.
Τέλος η Περιβαλλοντική Ομάδα Νέων Ναυπάκτου θα παρουσιάσει ένα πολύγλωσσο θεατρικό δρώμενο αναδεικνύοντας ότι η προστασία του περιβάλλοντος δεν έχει σύνορα, ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ.

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr