ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΖωη & ΥγειαΔήμος Μεσολογγίου: Δωρεάν ιατρικός προληπτικός έλεγχος για γυναίκες

Δήμος Μεσολογγίου: Δωρεάν ιατρικός προληπτικός έλεγχος για γυναίκες

Δήμος Μεσολογγίου: Δωρεάν ιατρικός προληπτικός έλεγχος για γυναίκες

Ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου, στην προσπάθεια της έγκυρης πληροφόρησης και ευαισθητοποίησης των πολιτών του Δήμου,  αναλαμβάνει την πρωτοβουλία της πρόληψης, της ενημέρωσης και του προγραμματισμού δωρεάν Ιατρικού Ελέγχου, σε γυναίκες οι οποίες δεν έχουν πρόσβαση σε πρωτοβάθμια υγειονομική περίθαλψη και σε προληπτικό ιατρικό έλεγχο.

Η πρωτοβουλία αυτή πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Μεσολογγίου «Χατζηκώστα» και το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά, το οποίο λειτουργεί στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014 – 2020» και με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Συγκεκριμένα, το Νοσηλευτικό τμήμα του Κέντρου Κοινότητας, σε συνεργασία με το Ακτινολογικό Τμήμα Μαστογραφίας του Γενικού Νοσοκομείου Μεσολογγίου, θα καταγράφει και θα προγραμματίζει τα ραντεβού για δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο και τεστ ΠΑΠ, σε γυναίκες οι οποίες εξαιτίας οικονομικής δυσχέρειας δεν έχουν πρόσβαση σε πρωτοβάθμια υγειονομική περίθαλψη. Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη έχουν προγραμματιστεί ραντεβού για γυναικολογικό έλεγχο το προσεχές διάστημα.

Επιπλέον ενημερώνουμε ότι, στο πλαίσιο των δράσεων για την προαγωγή της υγείας, συνεχίζεται να υλοποιείται δράση δωρεάν μέτρησης ζωτικών σημείων (μέτρηση σακχάρου αίματος, αρτηριακής πίεσης και οξυγόνου) από το Νοσηλευτικό προσωπικό του Κέντρου Κοινότητας κάθε Τρίτη, Τετάρτη και Παρασκευή και ώρες 08:00 π.μ. – 10:00 π.μ. στο χώρο του Κέντρου Κοινότητας, μετά από ραντεβού.

Τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι 2631363425 και 2631363431 Email:kentrokoin.ipmes@2608.syzefxis.gov.gr

Μακρυνεία Αγρινίου: Την πίτα της έκοψε η Ομοσπονδία Συλλόγων Απανταχού Μακρύνειων Αιτωλοκαρνανίας (εικόνες)

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ