Δήμος Ξηρομέρου: Νέα περιβαλλοντική δράση σε εφαρμογή - «Φροντίζω τη γη, ανακυκλώνω στην πηγή»

Στόχος είναι η ενημέρωση και η εκπαίδευση των συμπολιτών μας, για την ορθή χρήση του καφέ κάδου, με την ενεργό συμμετοχή όλων σε αυτή τη διαδικασία!

ekkinisi_vioapovlita_dimos_xiromeroy_1542024

Ο Δήμος Ξηρομέρου μέσα από μια ανακοίνωση του δημάρχου Γ. Τριανταφυλλάκη ενημερώνει τους δημότες για μια νέα περιβαλλοντική δράση που τίθεται σε εφαρμογή με σύνθημα «Φροντίζω τη γη, ανακυκλώνω στην πηγή».

Η ανακοίνωση στο site του Δήμου έχει ως εξής: 

Αγαπητοί μου συμπολίτες,
Βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω πως στο Δήμο μας μία νέα περιβαλλοντική δράση τίθεται σε εφαρμογή!
Ο Δήμος Ξηρομέρου, με σύνθημα: «Φροντίζω τη γη, ανακυκλώνω στην πηγή» υλοποιεί το Πρόγραμμα «Δράσεις Διαχείρισης Βιοαποβλήτων Δήμου Ξηρομέρου» εκπαιδεύοντας και ενημερώνοντας τους πολίτες για τη Διαλογή Βιοαποβλήτων στην Πηγή (ΔσΠ) και την Οικιακή Κομποστοποίηση.
Στο πλαίσιο του προγράμματος, αναπτύσσεται δίκτυο χωριστής συλλογής βιοαποβλήτων στους μεγάλους οικισμούς του Δήμου (Κανδήλα, Μύτικα, Αστακό, Κουβαρά και Φυτείες) όπου θα τοποθετηθούν 140 καφέ κάδοι, στους οποίους θα συλλέγονται χωριστά τα οργανικά απορρίμματα (βιοαπόβλητα) και θα μεταφέρονται από τον Δήμο με ειδικό απορριμματοφόρο που θα προμηθευτούμε μέσω του προγράμματος, σε Μονάδα Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων (ΜΕΒ).
Το προσεχές διάστημα (Απρίλιο – Ιούνιο 2024) θα πραγματοποιηθούν δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών, αναφορικά με την εφαρμογή του προγράμματος Διαλογής στην Πηγή (ΔσΠ) και Oικιακής Kομποστοποίησης, τη χρήση των καφέ κάδων, τις πρακτικές διαχείρισης των βιοαποβλήτων, τους στόχους, τα στάδια και τα οφέλη από τη συμβολή σε αυτό το εγχείρημα. Στο σπίτι και στην επιχείρησή μας, αλλάζουμε κουλτούρα κι επιλέγουμε τη Διαλογή των απορριμμάτων στην Πηγή (ΔσΠ).


Σε αυτό το πλαίσιο, έχουν προγραμματιστεί δύο (2) ανοιχτές εκπαιδευτικές/ ενημερωτικές εκδηλώσεις σε κοινό, δύο (2) εκπαιδευτικές/ ενημερωτικές εκδηλώσεις σε σχολεία, καθώς και ενημέρωση των πολιτών μέσω κινητού περιπτέρου, με ταυτόχρονη διάθεση πληροφοριακού υλικού. Επιπλέον, έχουμε σχεδιάσει ενημέρωση πόρτα-πόρτα για την επίτευξη επαφής και προσωπικής ενημέρωσης των δημοτών.
Περισσότερες πληροφορίες, θα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Δήμου (https://www.dimosxiromerou.gr/), στην ειδική ενότητα που θα δημιουργηθεί, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebook: Διαχείριση Βιοαποβλήτων Δήμου Ξηρομέρου), καθώς και στο e-mail που έχει δημιουργηθεί για την υποστήριξη και ενημέρωση των πολιτών και ενδιαφερομένων σχετικά με την παραπάνω δράση (biowaste.d.xiromerou@gmail.com).
Στόχος μας είναι η ενημέρωση και η εκπαίδευση των συμπολιτών μας, για την ορθή χρήση του καφέ κάδου, με την ενεργό συμμετοχή όλων σε αυτή τη διαδικασία!
Ενημερωνόμαστε, αλλάζουμε συνήθειες και συμβάλλουμε στην καθαριότητα της περιοχής μας, δημιουργώντας όλοι μαζί μια νέα εποχή, εναρμονισμένη με τα σύγχρονα δεδομένα.
Συμμετέχουμε όλοι υπεύθυνα και ενεργά, για έναν καθαρό και όμορφο Δήμο που μας αντιπροσωπεύει και που θέλουμε για εμάς και τα παιδιά μας.

Ιωάννης Τριανταφυλλάκης

Δήμαρχος Ξηρομέρου

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και επιχειρήσεις φρέσκων φρούτων και λαχανικών στην έκθεση “Freskon” (εικόνες)

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμμετείχε στο Διεθνές Εμπορικό Γεγονός Φρέσκων Φρούτων και Λαχανικών “Freskon” στη Θεσσαλονίκη.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο Δήμος Αγρινίου με την Ακτίνα Εθελοντισμού στο «Let’s Do It Greece» 2024 (εικόνες)

Ο Δήμος Αγρινίου με την Ακτίνα Εθελοντισμού μετείχε στην Πανελλήνια Εθελοντική Εκστρατεία «Let’s Do It Greece» 2024