ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΑιτωλοακαρνανιαΔήμος Αμφιλοχίας: “Οι παραλίες της περιοχής είναι κατάλληλες για κολύμβηση”

Δήμος Αμφιλοχίας: “Οι παραλίες της περιοχής είναι κατάλληλες για κολύμβηση”

Δήμος Αμφιλοχίας: “Οι παραλίες της περιοχής είναι κατάλληλες για κολύμβηση”

Κατάλληλες για κολύμβηση είναι οι παραλίες της Αμφιλοχίας ξεκαθαρίζει ο Δήμος μετά τη διαρροή λυμάτων, εξαιτίας βλάβης,  στη χερσαία ζώνη της πόλης.

Ο Δήμος επικαλείται σχετική ενημέρωση της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας με τα αποτελέσματα ανάλυσης των δειγμάτων των δύο ακτών κολύμβησης της Αμφιλοχίας.

Σε αυτά, γίνεται γνωστό, ότι δεν εντοπίστηκε σημαντική μικροβιολογική επιβάρυνση και υποβάθμιση των υδάτων των ακτών κολύμβησης και οι τιμές των παραμέτρων που ελέγχθηκαν είναι σύμφωνες με τα όρια της νομοθεσίας.

Η ανακοίνωση του Δήμου

Ο Δήμος Αμφιλοχίας, για την πλήρη και έγκυρη ενημέρωση δημοτών και επισκεπτών της περιοχής και την αποφυγή παραπληροφόρησης, δημοσιοποιεί τα επίσημα έγγραφα της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, τα οποία ορίζουν ως «κατάλληλα για κολύμβηση» τα ύδατα των δύο ακτών κολύμβησης της Αμφιλοχίας.

Συγκεκριμένα, μετά το περιστατικό της επιφανειακής διαρροής λυμάτων στη χερσαία ζώνη λιμένα, στις 21/8/2022, πραγματοποιήθηκε αναγνώριση των ακτών στις 22/8/2022 και δειγματοληψία των θαλάσσιων υδάτων από την αρμόδια υπηρεσία, η οποία γνωστοποίησε εγγράφως σήμερα, Πέμπτη 25 Αυγούστου 2022, τα αποτελέσματα, σύμφωνα με τα οποία οι τιμές των παραμέτρων που ελέγχθηκαν είναι σύμφωνες με τα όρια της νομοθεσίας.

Ο Δήμος επισυνάπτει το σχετικό έγγραφο:

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ