ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΑιτωλοακαρνανιαΑκτιο–ΒονιτσαΔήμος Ακτίου – Βόνιτσας: “Αυλαία” για το Θεατρικό Εργαστήρι

Δήμος Ακτίου – Βόνιτσας: “Αυλαία” για το Θεατρικό Εργαστήρι

Δήμος Ακτίου – Βόνιτσας: “Αυλαία” για το Θεατρικό Εργαστήρι

Τη  δημιουργία Θεατρικού Εργαστηρίου ανακοίνωσε το ΝΠΔΔ του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας σε μια προσπάθεια να δώσει στους πολίτες την ευκαιρία να ασχοληθούν με την θεατρική τέχνη.

Τα  μαθήματα παρακολούθησης, (Υποκριτική, Αυτοσχεδιασμός, Κινησιολογία, Αγωγή Λόγου) θα διδαχθούν παράλληλα με πρακτική εξάσκηση δίνοντας έτσι την δυνατότητα στους εκπαιδευόμενους να συμμετέχουν σε παραστάσεις εφαρμογής, θεατρικές παραγωγές του εργαστήριου μας (το διδακτικό μέρος θα συνεπικουρήσουν επιπλέον επαγγελματίες του χώρου που πρόκειται να μετακληθούν για τις ανάγκες των παραγωγών).

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, η διδακτική διαδικασία, δε βασίζεται αμιγώς στην υποκριτική, αλλά ασχολείται με όλους τους ρόλους που διαδραματίζουν οι συντελεστές μιας θεατρικής παραγωγής.

Υπεύθυνος εκπαιδευτής στο Θεατρικό Εργαστήρι είναι ο Γιώργος Παυλιδάκης ηθοποιός – σκηνοθέτης, με μεγάλη εμπειρία στο χώρο της θεατρικής εκπαίδευσης αφού υπήρξε επί 15 συναπτά  έτη υπεύθυνος, εκπαιδευτής του Θεατρικού Εργαστηρίου του Δημοτικού Περιφερειακού θεάτρου Βορείου Αιγαίου (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Β.ΑΙΓΑΙΟΥ)

Τα εργαστήρια απευθύνονται σε ηλικίες άνω των 14 χρόνων. Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται δύο φορές την εβδομάδα (απογευματινές ώρες).

Θα δημιουργηθούν τμήματα ενηλίκων και παιδιών (από 14 ετών)

Αρχικά θα δημιουργηθεί θεατρικό εργαστήριο σε Βόνιτσα και σε Πάλαιρο και βάσει διαθεσιμότητας και ενδιαφέροντος θα επεκταθούν και σε άλλες περιοχές του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας

Το μαθήματα του θεατρικού εργαστηρίου στην Βόνιτσα θα πραγματοποιηθούν στον πολυχώρο ΛΑΪΣ και στην Πάλαιρο στην αίθουσα Σπύρου Αχείμαστου (αίθουσα δημοτικού συμβουλίου)

Ωστόσο επειδή ο αριθμός των σπουδαστών είναι  περιορισμένος, οι ενδιαφερόμενοι να   επικοινωνήσουν  εγκαίρως.

Πληροφορίες–επικοινωνία::6984310043- 2643022232

e-mail: dpsanakt@yahoo.gr

Δηλώσεις συμμετοχής έως: 20/09/2021

Ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας Παντελής Αποστολάκης  αναφέρει: “Στόχος των θεατρικών εργαστηρίων είναι  η κοινή δράση και η αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου μέσα από την ενασχόληση με πράγματα που ελευθερώνουν το πνεύμα, την ψυχή και το σώμα. Επιλέγουμε να αξιοποιήσουμε τη δημιουργικότητα μας στο θέατρο και να “επενδύσουμε” στην πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου. Καλή αρχή σε αυτή την προσπάθεια σε όσους δηλώσουν συμμετοχή αλλά και στον αξιόλογο εκπαιδευτή Γεώργιο Παυλιδάκη”.

Κατά την διάρκεια των μαθημάτων θα τηρούνται όλα τα υγειονομικά μέτρα βάση πρωτοκόλλου για τον SARS-CoV-2.

ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου: Αναγκαίες οι προσφορές σε υγειονομικό υλικό και οι χρηματικές δωρεές

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ