ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑκτιο–ΒονιτσαΔήμος Ακτίου – Βόνιτσας: Εξετάστηκε η πορεία υλοποίησης του αντιπυρικού σχεδιασμού

Δήμος Ακτίου – Βόνιτσας: Εξετάστηκε η πορεία υλοποίησης του αντιπυρικού σχεδιασμού

Δήμος Ακτίου – Βόνιτσας: Εξετάστηκε η πορεία υλοποίησης του αντιπυρικού σχεδιασμού

Η πορεία υλοποίησης του αντιπυρικού σχεδιασμού, ήταν το θέμα της σημερινής συνεδρίασης του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (Σ.Τ.Ο) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Λαΐς, ώστε να ληφθούν μέτρα πρόληψης και ετοιμότητας ενόψει της αντιπυρικής περιόδου 2021 .

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν εκπρόσωποι από την Πολιτική Προστασία της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας ο προϊστάμενος του τμήματος Πολιτικής Προστασίας κ. Νικόλαος Νικολόπουλος, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λευκάδας πύραρχος  κ. Αλέξανδρος Κουβακας, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Δημήτριος Κατσαρός ,ο εκπρόσωπος της Μονάδας Υποστήριξης FOB Aktion κ. Διονύσιος Νιάφας, οι εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και εκπρόσωποι του Δασαρχείου Αμφιλοχίας ,ο εκπρόσωπος του Αστυνομικού Τμήματος Βόνιτσας υπαστυνόμος Α’ κ. Αθανάσιος Πετρόπουλος, ο αντιδήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Τσακαλής,  ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Βόνιτσας κ. Χρήστος Χασακής και η εκπρόσωπος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτα Πανταζή .Τη συζήτηση συντόνισε ο αντιδήμαρχος και υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας κ. Νικόλαος Πάντας.

Συγκεκριμένα, συζητήθηκαν οι δράσεις πυροπροστασίας και τα μέτρα πρόληψης και ετοιμότητας που έχει λάβει ο Δήμος. Επιπλέον συμφωνήθηκαν νέες δράσεις που θα ενισχύσουν την πορεία υλοποίησης του αντιπυρηνικού σχεδιασμού της περιοχής .

Ο αντιδήμαρχος και υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας κ. Νικόλαος Πάντας τόνισε χαρακτηριστικά:

“Ο Δήμος είναι παρών και μεριμνεί για την αντιπυρική περίοδο 1η Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου αφού τα μηχανήματα, καθώς και το προσωπικό του Δήμου βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα και έχουν προχωρήσει σε καθαρισμούς αγροτικών δρόμων και αντιπυρικών ζωνών σε όλα τα διαμερίσματα του Δήμου.

Στοχεύουμε πρώτιστα στην πρόληψη και στη συνέχεια, στην αντιμετώπιση. Στα πλαίσια αυτά συζητήθηκαν και οι κατευθύνσεις που θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα. Παρακαλούνται οι ιδιοκτήτες οικοπέδων εντός οικισμού, να προβούν στον άμεσο καθαρισμό τους και στην απομάκρυνση των ξερών χόρτων και άλλων εύφλεκτων υλικών”.

Θ. Μωραΐτης για τη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αγρινίου: «Υποκριτική άγνοια, εγκληματικές ευθύνες»

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr