ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑκτιο–ΒονιτσαΔήμος Ακτίου – Βόνιτσας: Στις 7 και 8 Μαΐου οι εκδηλώσεις εορτασμού του Αγίου Ιωάννη Θεολόγου

Δήμος Ακτίου – Βόνιτσας: Στις 7 και 8 Μαΐου οι εκδηλώσεις εορτασμού του Αγίου Ιωάννη Θεολόγου

Δήμος Ακτίου – Βόνιτσας: Στις 7 και 8 Μαΐου οι εκδηλώσεις εορτασμού του Αγίου Ιωάννη Θεολόγου

Μετά από δύο χρόνια στασιμότητας λόγο κορωνοϊού θα πραγματοποιηθούν φέτος οι εκδηλώσεις εορτασμού του Αγίου Ιωάννη Θεολόγου στο Μοναστηράκι όπου τελείται Θρησκευτική Πανήγυρις και Περιφορά Εικόνας με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου.

Όπως ανακοίνωσε το Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης Δήμου Ακτίου Βόνιτσας, το Σάββατο 7 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί ο Εσπερινός στον ομώνυμο Ιερό Ναό του χωριού. Στην συνέχεια χορευτικά τμήματα από το Μοναστηράκι θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς στην κεντρική πλατεία του χωριού.

Την Κυριακή 8 Μαΐου θα τελεστεί η Θεία λειτουργία και περιφορά της εικόνας του Αγίου Ιωάννη παρουσία της πολιτειακής ηγεσίας του Δήμου μας. Την Εικόνα του Αγίου θα συνοδεύουν συντοπίτες μας με παραδοσιακές Ελληνικές στολές .

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει γλέντι με ζωντανή Παραδοσιακή Ορχήστρα και δωρεάν ψητή προβατίνα για όλους και όλες.

Περισσότερα από 40 άτομα στο Μοναστηράκι εργάζονται εθελοντικά έτσι ώστε να τιμήσουν την ημέρα και να υποδεχθούν όσους ανέβουν στο Μοναστηράκι για την γιορτή.

Η γιορτή του Αγίου Ιωάννη Θεολόγου στο Μοναστηράκι σηματοδοτεί την καλοκαιρινή έναρξη των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας και αναμένεται πλήθος κόσμου στο Μοναστηράκι του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας

Η γιορτή είναι μια εκδήλωση της Κοινότητας Μοναστηρακίου με την συμπαράσταση του ΝΠΔΔ του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας.

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr