ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΔήμος Αγρινίου: Το κτίριο των καπναποθηκών Ηλιού πρέπει άμεσα να περιέλθει στον Δήμο πριν κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές

Δήμος Αγρινίου: Το κτίριο των καπναποθηκών Ηλιού πρέπει άμεσα να περιέλθει στον Δήμο πριν κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές

Δήμος Αγρινίου: Το κτίριο των καπναποθηκών Ηλιού πρέπει άμεσα να περιέλθει στον Δήμο πριν κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές

Ο Δήμος Αγρινίου επισημαίνει πως το κτίριο των καπναποθηκών Ηλιού πρέπει άμεσα να περιέλθει στον Δήμο πριν κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές, μετά το περιστατικό που συνέβη σήμερα το μεσημέρι (11.12.21) όταν τμήμα του κτιρίου κατέρρευσε και κατέστρεψε αυτοκίνητο.

Η ανακοίνωση του Δήμου έχει ως εξής:

Σχετικά με την κατάρρευση τμήματος  των Αποθηκών Ηλιού ο Δήμος Αγρινίου επισημαίνει τα εξής:

Η βούληση της Δημοτικής Αρχής έχει επανειλημμένα εκφραστεί δημόσια αλλά  και στους  αρμόδιους φορείς. Η κατάσταση του κτιρίου τα τελευταία χρόνια έχει καταστεί επικίνδυνη και μη αναστρέψιμη. Ακριβώς γι’ αυτό το λόγο ο Δήμος Αγρινίου προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την άρση της επικινδυνότητα του.

Έγκαιρα ζητήθηκε η παρέμβαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για την τύχη των Καπναποθηκών Ηλιού. Επιπλέον, ζητήθηκε  τόσο  από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση όσο και από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού, να λάβουν μέτρα κατεπείγοντος χαρακτήρα προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία του κτιρίου. Δυστυχώς  όλες οι προσπάθειες έπεσαν στο κενό με τα σημερινά αποτελέσματα.

Το κτίριο πρέπει  άμεσα να περιέλθει στον Δήμο Αγρινίου πριν κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές. Πρέπει οι αρμόδιες υπηρεσίες να δώσουν επιτέλους την έγκριση για να κατεδαφιστεί το κτίριο.

Αιτωλοακαρνανία: Από ρεκόρ κρουσμάτων σε ρεκόρ στους εμβολιασμούς – Αυξάνεται η εμβολιαστική κάλυψη

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr