ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΔήμος Αγρινίου: Τελειώνουν τα γκισέ με την “e- οικονομική ταυτότητα του δημότη”

Δήμος Αγρινίου: Τελειώνουν τα γκισέ με την “e- οικονομική ταυτότητα του δημότη”

Δήμος Αγρινίου: Τελειώνουν τα γκισέ με την “e- οικονομική ταυτότητα του δημότη”

Τελειώνουν τα γκισέ με την πρωτοποριακή εφαρμογή “e – οικονομική ταυτότητα του δημότη”, που παρουσιάστηκε σήμερα από το δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου και τον αντιδήμαρχο Βασίλη Φωτάκη.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, οι ενδιαφερόμενοι (φυσικά και νομικά πρόσωπα) που θα επισκεφθούν την επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Αγρινίου (agrinio.gov.gr), και θα μπουν στην αντίστοιχη εφαρμογή μέσω των κωδικών του taxis, θα μπορούν να λάβουν χρήσιμη πληροφόρηση και να τακτοποιήσουν τις οικονομικές τους υποθέσεις αποφεύγοντας τα γκισέ.

Μέσω των 7 εικονιδίων (ισάριθμες υπηρεσίες) που υπάρχουν στην πλατφόρμα ο κάθε δημότης θα μπορεί να δει την «εικόνα» του, κάτι αντίστοιχο δηλαδή με αυτό που διαθέτει η ΑΑΔΕ για το φορολογικό προφίλ του πολίτη, όπως τονίστηκε στην παρουσίαση.

 "e- οικονομική ταυτότητα του δημότη" Δήμος Αγρινίου γκισέ

 

Η πλατφόρμα του Δήμου Αγρινίου «e – οικονομικής ταυτότητας του δημότη» είναι περισσότερο εξειδικευμένη!

Δίνει δηλαδή την δυνατότητα στον πολίτη να πραγματοποιήσει ρυθμίσεις, διακανονισμούς, να δει δημότης τι έχει πληρώσει, τι του έχει βεβαιωθεί, διαθέτει ιστορικό πληρωμών και μπορεί επίσης μέσω της πλατφόρμας να γίνει αναζήτηση στο ιστορικό πληρωμών, να εκδώσει κάποιος δημοτική ενημερότητα και να γενικότερα να λάβει πληροφόρηση για οτιδήποτε αφορά την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Αγρινίου.

 "e- οικονομική ταυτότητα του δημότη" Δήμος Αγρινίου γκισέ

 "e- οικονομική ταυτότητα του δημότη" Δήμος Αγρινίου γκισέ

Στόχος της δημιουργίας την πλατφόρμας αυτής είναι ο πολίτης να εξυπηρετείται από τον υπολογιστή του χωρίς να χρειάζεται να μεταβεί στις υπηρεσίες του Δήμου και να περιμένει στην ουρά.

«Εκσυγχρονίζουμε ακόμη περισσότερο τις υπηρεσίες προς όφελος των πολιτών. Δίνεται ακόμη ένα εργαλείο στους δημότες μας, ακόμη μία επιλογή να εξυπηρετηθούν αποτελεσματικά, άμεσα και γρήγορα», ανέφερε ο δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.

Η εφαρμογή είναι mobileready οπότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιοσδήποτε browser από κινητό τηλέφωνο. Μπορούν να εξαχθούν αρχεία μορφής pdf και xls. Όλα τα δεδομένα εμφανίζονται σε πραγματικό χρόνο.

«Ήταν απαίτηση του δημάρχου να εκσυγχρονιστούν οι υπηρεσίες μας. Όλοι οι υπόχρεοι μπορούν να κάνουν χρήση της συγκεκριμένης εφαρμογής. Ευχαριστούμε όλα τα στελέχη των υπηρεσιών μας», ανέφερε ο αντιδήμαρχος Βασίλη Φωτάκης.

Είναι μια ακόμη πρωτοποριακή πλατφόρμα στη «φαρέτρα» του Δήμου Αγρινίου και κυρίως των πολιτών που συναλλάσσονται μαζί του, μετά την ηλεκτρονική ταυτότητα και την διασύνδεση με το σύστημα ΔΙΑΣ.

Υπενθυμίζεται  ότι ο Δήμος Αγρινίου  προχώρησε τάχιστα στον ψηφιακό μετασχηματισμό του, ο οποίος ξεκίνησε από την ψηφιοποίηση ολόκληρου του αρχείου των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και ολόκληρου του αρχείου των αποφάσεων της ονοματοθεσίας των οδών της πόλης και του Δήμου, αλλά και τη διόρθωση των λαθών και των αλλαγών που έγιναν.

Συνέχισε με την ψηφιακή απεικόνιση σε χάρτη όλων των οδών της πόλης και τις αποφάσεις που ελήφθησαν για την εκτέλεσή τους. Στο πλαίσιο αυτό επίσης φρόντισε να σταλούν τα νέα ψηφιακά δεδομένα σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου και όχι μόνο, ώστε να υπάρχουν τα νέα ψηφιακά δεδομένα για το Αγρίνιο.

Πάνω σ αυτά τα πρώτα βήματα «πάτησε» και το πρόγραμμα GIS του Δήμου, το οποίο σημειώνεται ότι είναι πιο εμπλουτισμένο σε σχέση με το αντίστοιχο πρόγραμμα άλλων Δήμων της χώρας, δεδομένου ότι διαθέτει πρόσθετα στοιχεία όπως, οικοδομικά τετράγωνα χρήσης ακινήτου κ.λ.π.

Το Σάββατο η πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ “Iodine: Η Ελλάδα στα Ερείπια του Μεσολογγίου”

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ