ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΔήμος Αγρινίου: Τα πρώτα έργα του επόμενου προγράμματος ΒΑΑ

Δήμος Αγρινίου: Τα πρώτα έργα του επόμενου προγράμματος ΒΑΑ

Δήμος Αγρινίου: Τα πρώτα έργα του επόμενου προγράμματος ΒΑΑ

Δήμος Αγρινίου: Τα πρώτα έργα του επόμενου προγράμματος ΒΑΑ για τον Δήμο Αγρινίου, σύμφωνα με την εφημερίδα “Συνείδηση” είναι η ανακατασκευή των Καπναποθηκών Παπαστράτου,  η ανακατασκευή του δημοτικού περιπτέρου στο Πάρκο και η ανάπλαση του ρέματος Λυκοραχίτης.

Αναλυτικά το δημοσίευμα:

Τρεις προτάσεις έργων ύψους 26,1 εκατ. ευρώ θα υποβάλλει ο Δήμος Αγρινίου στην πρόσκληση του προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ) της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Πρόκειται για την ανακατασκευή των Καπναποθηκών Παπαστράτου στο Αγρίνιο, την ανακατασκευή του δημοτικού περιπτέρου στο Πάρκο και την ανάπλαση του ρέματος Λυκοραχίτης στην περιοχή του Αγίου Θωμά.

Τα συγκεκριμένα έργα είναι ήδη προενταγμένα στο εν λόγω πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Δυτικής Ελλάδας. Ωστόσο θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι καθώς βρισκόμαστε στα μέσα του 2022 και η τρέχουσα χρηματοδοτική περίοδος λήγει στο τέλος του 2023, ουσιαστικά πρόκειται για έργα που ανεξαρτήτως του χρόνου της ένταξής τους θα γίνουν «γέφυρες» για το επόμενο ΕΣΠΑ, καθώς είναι αδύνατον να έχουν εκτελεστεί μέχρι το τέλος του 2023 και με δεδομένο πως ο Δήμος Αγρινίου και στην νέα προγραμματική περίοδο θα πάρει από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας νέο πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης.

Ουσιαστικά δηλαδή πρόκειται για τα πρώτα έργα του επόμενου προγράμματος ΒΑΑ του Δήμου Αγρινίου.

Συγκεκριμένα, όπως αποφασίστηκε από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αγρινίου, θα υποβληθούν οι εξής προτάσεις.

Εικόνα από το ρέμα Λυκοραχίτης στον Άγιο Θωμά Αγρινίου

1.     «Ανάδειξη περιοχών ανοικτών ρεμάτων (Α Φάση: Ρέμα Λυκοραχίτη Ι –Άγιος Θωμάς)» συνολικού προϋπολογισμού 3.750.000 € που περιλαμβάνει τα εξής υποέργα:

·        ΥΠΟΕΡΓΟ 1 (ΚΥΡΙΟ): ««Ανάδειξη περιοχών ανοικτών ρεμάτων (Α Φάση: Ρέμα Λυκοραχίτη Ι –Άγιος Θωμάς)» προϋπολογισμού 3.500.000 €

·        ΥΠΟΕΡΓΟ 2: «ΕΡΓΑ Ο.Κ.Ω» προϋπολογισμού 200.000 €

·        ΥΠΟΕΡΓΟ 3: «Έργο αρχαιολογικών ερευνών και εργασιών» προϋπολογισμού 50.000 €

2.     «Επανάχρηση των Καπναποθηκών Παπαστράτου ως κτίριο υπηρεσιών – δομών πολιτισμού Δήμου Αγρινίου και διαμόρφωση αύλειου χώρου αυτών» συνολικού προϋπολογισμού 18.800.000 € που περιλαμβάνει τα εξής υποέργα:

Η 3D αποτύπωση της ανακατασκευής των Καπναποθηκών Παπαστράτου

·        ΥΠΟΕΡΓΟ 1 (ΚΥΡΙΟ): «Επανάχρηση των Καπναποθηκών Παπαστράτου ως κτίριο υπηρεσιών – δομών πολιτισμού Δήμου Αγρινίου και διαμόρφωση αύλειου χώρου αυτών» προϋπολογισμού 18.540.000 €

·        ΥΠΟΕΡΓΟ 2: «ΕΡΓΑ Ο.Κ.Ω» προϋπολογισμού 200.000 €

·        ΥΠΟΕΡΓΟ 3: «Έργο αρχαιολογικών ερευνών και εργασιών» προϋπολογισμού 50.000 €

·        ΥΠΟΕΡΓΟ 4: «ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΔΟΜΗΣΗΣ – ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ» προϋπολογισμού 10.000€

3.     «Επανάχρηση δημοτικού περιπτέρου Παπαστράτειου Δημοτικού Πάρκου ως πολυχώρος πολιτιστικών δράσεων και αναψυχής» συνολικού προϋπολογισμού 3.610.000 € που περιλαμβάνει τα εξής υποέργα:

Το δημοτικό περίπτερο στο Παπαστράτειο Δημοτικό Πάρκο

·        ΥΠΟΕΡΓΟ 1 (ΚΥΡΙΟ): «Επανάχρηση δημοτικού περιπτέρου Παπαστράτειου Δημοτικού Πάρκου ως πολυχώρος πολιτιστικών δράσεων και αναψυχής» προϋπολογισμού 3.500.000 €

·        ΥΠΟΕΡΓΟ 2: «ΕΡΓΑ Ο.Κ.Ω» προϋπολογισμού 100.000 €

·        ΥΠΟΕΡΓΟ 3: «ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΔΟΜΗΣΗΣ – ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ» προϋπολογισμού 10.000€

Δημήτρης Παπαδάκης – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Ψάχνοντας φθηνές διακοπές – Μειώθηκαν οι ημέρες των διακοπών για τους Αιτωλοακαρνάνες

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ