ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΔήμος Αγρινίου: «Στα σκαριά» λύση για τους μαθητές που δεν μπορούν να συμμετάσχουν στην εξ αποστάσεως διδασκαλία

Δήμος Αγρινίου: «Στα σκαριά» λύση για τους μαθητές που δεν μπορούν να συμμετάσχουν στην εξ αποστάσεως διδασκαλία

Δήμος Αγρινίου: «Στα σκαριά» λύση για τους μαθητές που δεν μπορούν να συμμετάσχουν στην εξ αποστάσεως διδασκαλία

Επιστολή από το δήμο Αγρινίου προς τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου, για να διαπιστωθεί πόσα παιδιά δεν έχουν πρόσβαση στην εξ αποστάσεως διδασκαλία,ώστε να υπάρξει μέριμνα από το δήμο

Μια εξαίρετη πρωτοβουλία έλαβε ο δήμος Αγρινίου και η Αντιδημαρχία Παιδείας για την κάλυψη όλων των μαθητών του δήμου, που δεν έχουν πρόσβαση στην εξ αποστάσεως διδασκαλεία που «επιβλήθηκε» λόγω του κορονοϊού.  Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Χρήστος Ζαρκαβέλης έστειλε επιστολή σε όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Αγρινίου, ώστε να διαπιστωθεί πόσα παιδιά αδυνατούν να συμμετάσχουν στην εξ αποστάσεως διδασκαλία και για ποιο λόγο. Όταν υπάρχει εικόνα, ο χρονικός ορίζοντας που θέτει ο κ. Ζαρκαβέλης γι’ αυτό είναι μια εβδομάδα, θα κρίνει ο δήμος αν θα μπορεί να καλύψει τις ανάγκες των μαθητών από μόνος του ή να αποταθεί στο υπουργείο Παιδείας, με το οποίο ήδη έχει έρθει σε επαφή και είναι σε ετοιμότητα, για να συνδράμει.

Οι ανάγκες που επιθυμεί να καλύψει ο δήμος είναι σε laptop και εξετάζεται πως θα συνεισφέρει στις περιπτώσεις των μαθητών που δεν έχουν καθόλου διαδίκτυο στο σπίτι τους. Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας αναμένει να διαπιστώσει πόσοι μαθητές έχουν μηδενική πρόσβαση, λόγω «εξοπλισμού», ώστε να προμηθεύσει με laptop άμεσα τους μαθητές που δεν έχουν.

«Η εκτίμηση που έχουμε είναι ότι οι μαθητές της Γ λυκείου, που έχουν μπροστά τους και πανελλαδικές, σε πολύ μεγάλο ποσοστό έχουν λύσει το πρόβλημα της εξ αποστάσεως διδασκαλίας και συμμετέχουν στα μαθήματα αυτά. Συνεπώς αναζητούμε σε ποια βαθμίδα και πόσοι μαθητές δεν έχουν laptop για να βρούμε άμεσα λύση. Όλοι έχουν δικαίωμα στην παιδεία και ως δήμος θα κάνουμε προσπάθεια για να εξασφαλίσουμε την πρόσβαση στον κάθε μαθητή. Αναζητούμε, ωστόσο και τους λόγους, γιατί υπάρχουν μαθητές οι οποίοι αναχώρησαν για χωριά του δήμου λόγω κορονοϊού, αλλά δεν έχουν υπολογιστή και internet» δήλωσε ο κ. Ζαρκαβέλης.

Ν. Κεραμέως: Τάμπλετ στους μαθητές και εκπαιδευτικούς που τα έχουν ανάγκη

Θα τα μοιράζουν οι Διευθυντές των σχολείων

Τάμπλετ θα δοθούν από το υπουργείο Παιδείας σε όσους μαθητές και εκπαιδευτικούς διαπιστωμένα τα έχουν ανάγκη γι αυτή την χρονική περίοδο που πραγματοποιείται εξ αποστάσεως διδασκαλία, με απόφαση της υπουργού  Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Ειδικότερα  :

Το υπουργείο Παιδείας έχει δεχθεί δωρεές  τόσο από επιχειρηματίες του κλάδου όσο και από φυσικά πρόσωπα για την αγορά ηλεκτρονικού εξοπλισμού για τα σχολεία.

Η υπουργός  Παιδείας αποφάσισε ο εξοπλισμός αυτός, σε μορφή τάμπλετ, να αποσταλεί σε σχολεία που έχουν σχετικές ελλείψεις.

Οι Διευθυντές των σχολείων   θα μοιράσουν το σχετικό υλικό,   στους μαθητές και εκπαιδευτικούς, που διαπιστωμένα, το έχουν ανάγκη.

Όταν λήξει η εξ αποστάσεως διδασκαλία οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να επιστρέψουν τα τάμπλετ στα σχολεία.

Τις επόμενες ημέρες η Νίκη Κεραμέως θα ανακοινώσει τα ονόματα των δωρητών και τις ποσότητες των Τάμπλετ που θα αποσταλούν στις σχολικές μονάδες.

Κων/νος Χονδρός για την εφημερίδα Συνείδηση

Χιονίζει από χθες στην Ευρυτανία – Αγώνας να μείνει ανοιχτό το οδικό δίκτυο (ΦΩΤΟ + VIDEO)

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr